Ndryshimi mes inspektimeve të "Shkolla për të verbër dhe të parit dobët"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Krijuar nga përkthimi i faqes "School for visually impaired in Peć")
 
[[Skeda:The_school_for_visually_impaired_-_Peja_02.jpg|thumb|Shkollë për të verbër]]
'''Shkolla speciale për të verbër dhe me shikim të dobët'''' "Dr. Xhevdet Doda", që ndodhet në [[Pejë]], është institucioni i vetëm në Kosovë që ofron shkollim për nxënësit me nevoja të veçanta. Kjo shkollë daton në vitin 1982 dhe pavarësisht pengesave me të cilat ajo është përballur gjatë viteve, ajo ka pranuar studentë deri më sot. Studentët ndjekin këtë shkollë nga niveli parashkollorë deri në shkollë të mesme. Mirëqenia e Qendrës për të verbërit në Pejë ofron shërbime për shkollat e zakonshme në të cilat janë ndjekin mësimet nxënësit me nevoja të vecanta.<ref name="shvqb">{{Stampa:Cito web|url=http://shvqb.net/historiku/|title=Historiku : Shkolla për të verbër &#8211; Qendra Burimore &#8211; Peć Kosovë|publisher=shvqb.net|accessdate=2014-03-01}}</ref>
 
 
Këto shërbime janë:
* Libra,
* Trajnime për mësuesit dhe prindërit,
* Tavolina lëvizëse,
* Syze zmadhuese
* Kaseta dhe Libra CD.
 
Kjo shkollë është gjithashtu ie pajisur me kabinete të llojeve të ndryshme:
* Biologji,
* Kimi,
* Histori,
* Art,Histori
* Art
* Gjeografi,
* Kabineti i informatikës
* Shtypshkronja Braille.