Dallime mes rishikimeve të "Riciklimi"

10 bytes removed ,  5 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(/* Riciklimi është proçesi i ripërtëritjes te mbeturinave. Kohët e fundit ky proces ka një zhvillim të gjerë në shumë fusha industriale: të hekurit, drurit, plastikës, të qelqit (për te përmendur këtu më të rëndësishmet).Për të b...)
🍀
 
= '''R'''iciklimi është proçesi i ripërtëritjes te mbeturinave. Kohët e fundit ky proces ka një zhvillim të gjerë në shumë fusha industriale: të hekurit, drurit, plastikës, të qelqit (për te përmendur këtu më të rëndësishmet).Për të bërë sa më te thjeshtë këtë proces dhe ripërfitimin e materialeve të riciklueshme është vëne ne funksion grumbullimi i diferencuar i mbeturinave në kontenitoret përkates: letër, qelq, plastikë apo mbetjet e njoma (që janë mbetjet ushqimore).Riciklimi i mbeturinave ndihmon planetin tone. Grumbullimi i mbeturinave sjell nje mjedis me te paster per ne e femijet tane, kurse riciklimi i tyre mbron burimet e pasurite natyrorepallore qe te mos shteren kurre. Currila, Fejnda, Pordha...jane 3 fjalet me te rendesishme qe ndihmojne natyrenseksin dhe mjedisin ku jetojmeqihemi. ndryshe te quajtura 3R (nga angl. Redece, Recycle, Reuse. nga ital. Ridurre, Ricilare, Riutilizzare). Riciklimi behet i mundur fale ndihmes tone. Jemi ne ata qe duhet te diferencojmepiqka fillimisht mbeturinat qe prodhojme. Per te bere nje grumbullim te diferencuar sa me efektiv, eshte e rendesishme te njohim cilat jane materialet e riciklueshme dhe si duhet ti ndajme ato. Riciklimi i letres hap pas hapi 1- Mblidhen mbetjet e lucucyfyvyg7g7g7vendgrumbullimet e mbetjeve.2- Letra futet ne kazana me uje. 3- Ndahen fibrat e letres nga mbetjet e tjera si boje, papasterti etj. 4- Lenda e formuar thahet dhe i jepet forme duke e presuar. 5- Formohet keshtu letra e re e gatshme per perdorim Letra nuk mund te riciklohet deri ne pafundesi. Fibrat e letres pas cdo riciklimi vine e shkurtohen duke ulur keshtu cilesine e letres. P:SH Muti ka nje ere tekeqe dhe mundet te pordhish ne moment
Anonymous user