Ndryshimi mes inspektimeve të "Ushqimi"

216 bytes removed ,  4 vjet më parë
Përdoren në sallata, çarçaf të mishit (marinadë), senf, konservë peshku, margarinë, limonadë, marmelata etj. Këto nuk janë të domosdoshme nëse produktet shfrytëzohen të freskëta. Përparësia e këtyre produkteve është që janë më të qëndrueshme dhe më këtë kanë kohë më të gjatë të shfrytëzimit . Por kjo duhej të përdorej vetëm në raste të mungesës së metodave tjera më të shëndetshme të konservimi.
 
Vini Re! për alergjikët:oo ene alergjik te isha ata piqka o mfal pizza psh nechati han mutin e safetit nisa te bardhes kurse erjoni te kalit ose pupit necha na ka qa topat i kom kuajt kshu i kom ashtu ni bole ngjoj ka piliqi mutit bith kaku, këto mund të shkaktojë alergji. Përdoren në majoneze, sallatë dhe konserva të pemëve dhe të perimeve. Dyoksidi i sulfateve dhe lidhjeve tjera kimike të tij (E 220 deri 228, Sulfite) tek njerëzit e ndjeshëm mund të shkaktojnë turbullime, dhembje koke dhe jashtë qitje. Njerëzit me astmë mund të marrin sulme ngufateshe. Është e mundshme që dyoksidet e sulfurit të nxisin substanca shkaktare të kancerit. Kjo substancë gjendet zakonisht te frutat e thara, te bimët e thara, te produkte të patates, te marmelatat te verërat dhe te birrat. Produkti E 235 i quajtur Natamyzin përdoret për të rregulluar bakteret e djathit të ngurtë, kjo substancë shkakton reaksione alergjike.
 
===Antioksidante (E 300-330)===
Anonymous user