Ndryshimi mes inspektimeve të "Ruhollah Homeini"

rregullim i sintaksës
(rregullim i sintaksës)
 
== Rinia ==
Babai i Humeinit vdiq kur Homeini ishte vetëm 5 mujor. Në moshën 15 vjeçare vdiqën edhe nëna dhe halla e tij që e kishin kujdesur për Homeinin dhe Homeini më ishte e vetmuar. U edukua në shkolla të ndryshme Islamike, dhe në vitin 1992 u vendos në qytetin e [[Kum|Kum'it]]. Në vitin 1930 në shenjë përkujtimi për vendlindjen e tij, e mori mbiemrin Homeini<ref name="gjeneruar automatikisht1">http://tr.wikipedia.org/wiki/Ruhullah_Humeyni</ref>. Në vitin 1929 [[Betul Sakafi]] u martua me Homeinin. Kur u martua Humeini kishte 27 vjet ndërsa [[Sakafi Humeini]] 11 vjet. Kishin shtatë fëmijë, prej tyre dy vdiqën.<ref name="gjeneruar automatikisht1" />
 
== Veprimet Politike ==
Me pretendimin e pastërtisë së [[Islami]]t, me qëndrim kundër perëndimorëve, me qëndrimin kundër Pehleviut ai fillo të fitonte simpatizuez në [[Irani|Iran]]. Në vitin 1950 e mori titullin [[Ajatollah]], dhe në fillim të viteve 60'ta e mori titullin e "Ajatollahut të Madhë" dhe arriti në pikën kulmore të Hierarkisë Shiite në [[Irani|Iran]].
 
Homeini u arrestua në vitin [[1963]] për shkak të qëndrimit të tij opozitar për qështjen e reformës tokësore të Shah'ut, ku parashihej të konfiskohen pronat e Organizatave Fetare, dhe për drejtat shtesë të grave. Pas arrestimit të tij filluan lëvizjet anti-shtetërore. Homeini mbeti një vit në burgim, dhe më pastaj u shpërngul në mërgim më [[4 Nëntor]] [[1964]].<ref name="gjeneruar automatikisht1" />
 
== Jeta në Mërgim ==