Ndryshimi mes inspektimeve të "Universiteti Teknik Vilnius Gediminas"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Krijuar nga përkthimi i faqes "Vilnius Gediminas Technical University")
 
[[File:Vgtu-logo.png|thumb|Logoja e Universitetit Teknik Vilniaus Gedimino]]
'''Universiteti Teknik Vilniaus Gedimino''' (''Vilnius Gediminas Technical University''), i njohur edhe si '''VGTU''', është universitet publik në [[Vilnius]], [[Lituania|Lituani]]. I themeluar më 1 shtator 1956, universiteti ishte fillimisht një divizion mbrëmësor me bazë në Vilnius i Institutit Politeknik Kaunas.<ref name="History">{{Stampa:Cito web|title=History|publisher=VGTU|url=http://www.vgtu.lt/about-university/4244|accessdate=30 November 2014}}</ref> Aktualisht ka 10 fakultete, 14 institute hulumtuese, 33 laboratore kërkimore dhe 2 qendra hulumtuese dhe trajnuese. Sipas QS World University Rankings, VGTU është në top 4 universitetet botërore.<ref name="AboutUniversity"><cite class="citation web">[http://www.vgtu.lt/about-university/4122 "About University"]. </cite></ref> QS i ka dhënë VGTU-së pesë yje në mësimdhënie, pajisje dhe inovacion.<ref name="QSrating">{{Stampa:Cito web|title=Vilnius Gediminas Technical University Top Universities|publisher=QS Quacquarelli Symonds Limited|url=http://www.topuniversities.com/universities/vilnius-gediminas-technical-university/undergrad|accessdate=30 November 2014}}</ref> Duke matur pjesëmarrjen e studentëve në programin ERASMUS, VGTU është një nga universitetet më të famshme në Lituani për studentët e huaj.<ref name="AboutUniversity"><cite class="citation web">[http://www.vgtu.lt/about-university/4122 "About University"]. </cite></ref>
 
* [http://www.vgtu.lt/en/ Vilnius Gediminas Technical University Homepage]
* [http://medeine.vgtu.lt/programos/profakult.jsp?pg=f&metai=2011&kva=B&klb=en Study programs at VGTU]
<span id="coordinates">[[Koordinatat gjeografike|Coordinates]]: <span class="plainlinks nourlexpansion">[//tools.wmflabs.org/geohack/geohack.php?pagename=Vilnius_Gediminas_Technical_University&params=54.7223235_N_25.335736_E_region:LT_type:edu <span class="geo-nondefault"><span class="geo-dms" title="Maps, aerial photos, and other data for this location"><span class="latitude">54°43′20″N</span> <span class="longitude">25°20′09″E</span></span></span><span class="geo-multi-punct">&#xFEFF; / &#xFEFF;</span><span class="geo-default"><span class="geo-dec" title="Maps, aerial photos, and other data for this location">54.7223235°N 25.335736°E</span><span style="display:none">&#xFEFF; / <span class="geo">54.7223235; 25.335736</span></span></span>]</span></span>{{Stampa:Coord|54.7223235|25.335736|region:LT_type:edu|display=title}}