Ndryshimi mes inspektimeve të "Thjerra optike"

v (rregullim sintakse)
===Llojet e tjera===
[[File:Flat flexible plastic sheet lens.JPG|thumb|Pamje e afërme e thjerra ve të Fresnelit]]
* ''thjerra cilindrike '' janë të lakuara vetëm në një drejtim. Ato përdoret për të fokusuar dritën në një vijë, ose për të konvertuar dreitëndritën eliptike nga një llaser në rreze te rrumbullakët.
* ''thjerra e Fresnelit'' kanë sipërfaqe optike të thyer në unaza të ngushta, duke lejuar thjerrëntëthjerrën të jetë sa më e hollë dhe më e ndritshme sesa thjerrat e tjera.
* ''thjerra lentikulare'' janë grup i mikrothjerra vemikrothjerrave që përdoren për printime lentikulare për të krijuar imazhe që kanë iluzionin e thellësisë ose që ndryshojnë kur shikohen nga kënde të ndryshme.
* ''Super ''thjerrat janë të ndërtuara nga indeksi negativ i meta-materialeve.
 
Anonymous user