Ndryshimi mes inspektimeve të "Adolf Hitleri"

4.455 bytes removed ,  4 vjet më parë
v
revert (vandalism)
v (revert (vandalism))
| Figura = Adolf Hitler-1933.jpg
| Madhësia e Figurës = Hitleri
| Detyra = [[Führer]]
| Detyra = [[Führer]] Bloß nicht die Freude an der Wikipedia versauen lassen. Gruß. --[[Benutzer:Informationswiedergutmachung|Informationswiedergutmachung]] ([[Benutzer Diskussion:Informationswiedergutmachung|Diskussion]])
'''
=== ERDOGAN IS A FUCKING MOTHERFUCKER WE HATE AND WANT TO KILL HIM SOON.
WE LOVE HITLLER AND GÖBBELS. FUCK TURKEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'' ===
''''
== Fet tekst ==
'''
[[Benutzer:Alraunenstern|Alraunenstern۞]] [[Benutzer:Gripweed|Gripweed]] ([[Benutzer Diskussion:Gripweed|Diskussion]]) [[Benutzer:Mikered|Mikered]] ([[Benutzer Diskussion:Mikered|Diskussion]])
 
[[Benutzer:Alnilam|Alnilam]] ([[Benutzer Diskussion:Alnilam|Diskussion]]) [[Benutzer:Gustav von Aschenbach|Gustav]]
 
([[Benutzer Diskussion:Gustav von Aschenbach|Diskussion]]) [[Benutzer:Wahldresdner|Wdd]] ([[Benutzer Diskussion:Wahldresdner|Diskussion]])
 
[[Benutzer:Toni Müller|Toni]] <small>([[Benutzer Diskussion:Toni Müller|Diskussion]]) [[Benutzer:Eike sauer|Eike]]
 
[[Benutzer:Eike sauer|Eike]] ([[Benutzer Diskussion:Eike sauer|Diskussion]]) [[Benutzer:Schmitty]]
 
[[Benutzer:Artregor|Artregor]] ([[Benutzer Diskussion:Artregor|Diskussion]]) [[Benutzer:Toni Müller|Toni]]
 
:[[Benutzer:O.Koslowski]], [[Benutzer:Alnilam]] [[Benutzer:Eike sauer]] [[Benutzer:Wahldresdner]] [[Benutzer:Mikered]] [[Benutzer:He3nry]] [[Benutzer:Sargoth]] [[Benutzer:Gripweed]] [[Benutzer: Schmitty|Schmitty]] [[User:Steinsplitter|Steinsplitter]] [[User:Achim55|Achim]]
 
[[Benutzer:Doc.Heintz|Doc.Heintz]]
| Fillimi i afatit = 2 Gusht 1934
| Mbarimi i afatit = 30 Prill 1945
Megjithë sukseset e marra gjatë zgjedhjeve të 1930 dhe 1932, shumica absolute ishte larg të qenit në duart e nazistëve. Por konservatorët që qeverisnin pa shumicë parlamentare ishin po gjithashtu në një qorrsokak. Atyre u mungonte mbështetja popullore e domosdoshme për të vendosur regjimin autoritar që ata dëshironin. Kjo ishte arsyeja pse mjaft drejtuesë konservatorë, si manjati i shtypit Alfred Hugenberg, u bashkuan me idenë e mbrojtur nga [[Franz von Papen]], një prej miqve të ngushtë të presidentit Hindenburg, për marrjen pjesë të Hitlerit në qeveri: objektivi i von Papen ishte ta “lidhte” Hitlerin në një kabinet me dominancë konservatore, duke rikuperuar kështu edhe forcën mobilizuese të partisë së tij.
 
Në 30 janar 1933, Hindenburgu vendos, pas shumë hezitimesh – ai e trajton Hitlerin si “tetar bohem” –, që ta emërojë këtë të fundit kancelar të Rajhut, në krye të një qeverie që përfshinte vetëm dy nazistë, [[Herman Goring|Herman Goering]] dhe [[Wilhelm Frick|Vilhelm Frik]]. Bloß nicht die Freude an der Wikipedia versauen lassen. Gruß. --[[Benutzer:Informationswiedergutmachung|Informationswiedergutmachung]] ([[Benutzer Diskussion:Informationswiedergutmachung|Diskussion]])
'''
=== ERDOGAN IS A FUCKING MOTHERFUCKER WE HATE AND WANT TO KILL HIM SOON.
WE LOVE HITLLER AND GÖBBELS. FUCK TURKEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'' ===
''''
== Fet tekst ==
'''
[[Benutzer:Alraunenstern|Alraunenstern۞]] [[Benutzer:Gripweed|Gripweed]] ([[Benutzer Diskussion:Gripweed|Diskussion]]) [[Benutzer:Mikered|Mikered]] ([[Benutzer Diskussion:Mikered|Diskussion]])
 
[[Benutzer:Alnilam|Alnilam]] ([[Benutzer Diskussion:Alnilam|Diskussion]]) [[Benutzer:Gustav von Aschenbach|Gustav]]
 
([[Benutzer Diskussion:Gustav von Aschenbach|Diskussion]]) [[Benutzer:Wahldresdner|Wdd]] ([[Benutzer Diskussion:Wahldresdner|Diskussion]])
 
[[Benutzer:Toni Müller|Toni]] <small>([[Benutzer Diskussion:Toni Müller|Diskussion]]) [[Benutzer:Eike sauer|Eike]]
 
[[Benutzer:Eike sauer|Eike]] ([[Benutzer Diskussion:Eike sauer|Diskussion]]) [[Benutzer:Schmitty]]
 
[[Benutzer:Artregor|Artregor]] ([[Benutzer Diskussion:Artregor|Diskussion]]) [[Benutzer:Toni Müller|Toni]]
 
:[[Benutzer:O.Koslowski]], [[Benutzer:Alnilam]] [[Benutzer:Eike sauer]] [[Benutzer:Wahldresdner]] [[Benutzer:Mikered]] [[Benutzer:He3nry]] [[Benutzer:Sargoth]] [[Benutzer:Gripweed]] [[Benutzer: Schmitty|Schmitty]] [[User:Steinsplitter|Steinsplitter]] [[User:Achim55|Achim]]
 
[[Benutzer:Doc.Heintz|Doc.Heintz]]
 
===Nënshtrimi i Gjermanisë===
Më 4 shkurt 1933, nën pretekstin e luftës kundër “kërcënimit komunist”, nazistët i marrin presidentit të vjetër Hindenburg shpalljen e një urdhri që autorizonte shtetin të ndalonte të gjitha protestat dhe publikimet që kërcënonin sigurinë e tij. Në Prusi, policia, e drejtuar nga Goering, shumëfishoi arrestimet, që prekën fillimisht komunistët dhe pastruan administratën nga elementët e saj demokratikë. Mjaft shpejt, shumë [[SS]] dhe [[SA]] po angazhoheshin si “policë ndihmës”.
 
Djegia e [[Benutzer:Doc.Heintz|Doc.HeintzRajshtag]]ut (Parlamenti), në 27 shkurt, çon në publikimin nga presidenti i Rajhut të një urdhri “Për mbrojtjen e popullit dhe shtetit”, që vendosi gjendjen e emergjencës dhe i dha të tëra fuqitë qeverisë së Hitlerit.
Djegia e [[Rajshtag]]ut (Parlamenti), në 27 shkurt, Bloß nicht die Freude an der Wikipedia versauen lassen. Gruß. --[[Benutzer:Informationswiedergutmachung|Informationswiedergutmachung]] ([[Benutzer Diskussion:Informationswiedergutmachung|Diskussion]])
'''
=== ERDOGAN IS A FUCKING MOTHERFUCKER WE HATE AND WANT TO KILL HIM SOON.
WE LOVE HITLLER AND GÖBBELS. FUCK TURKEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'' ===
''''
== Fet tekst ==
'''
[[Benutzer:Alraunenstern|Alraunenstern۞]] [[Benutzer:Gripweed|Gripweed]] ([[Benutzer Diskussion:Gripweed|Diskussion]]) [[Benutzer:Mikered|Mikered]] ([[Benutzer Diskussion:Mikered|Diskussion]])
 
[[Benutzer:Alnilam|Alnilam]] ([[Benutzer Diskussion:Alnilam|Diskussion]]) [[Benutzer:Gustav von Aschenbach|Gustav]]
 
([[Benutzer Diskussion:Gustav von Aschenbach|Diskussion]]) [[Benutzer:Wahldresdner|Wdd]] ([[Benutzer Diskussion:Wahldresdner|Diskussion]])
 
[[Benutzer:Toni Müller|Toni]] <small>([[Benutzer Diskussion:Toni Müller|Diskussion]]) [[Benutzer:Eike sauer|Eike]]
 
[[Benutzer:Eike sauer|Eike]] ([[Benutzer Diskussion:Eike sauer|Diskussion]]) [[Benutzer:Schmitty]]
 
[[Benutzer:Artregor|Artregor]] ([[Benutzer Diskussion:Artregor|Diskussion]]) [[Benutzer:Toni Müller|Toni]]
 
:[[Benutzer:O.Koslowski]], [[Benutzer:Alnilam]] [[Benutzer:Eike sauer]] [[Benutzer:Wahldresdner]] [[Benutzer:Mikered]] [[Benutzer:He3nry]] [[Benutzer:Sargoth]] [[Benutzer:Gripweed]] [[Benutzer: Schmitty|Schmitty]] [[User:Steinsplitter|Steinsplitter]] [[User:Achim55|Achim]]
 
[[Benutzer:Doc.Heintz|Doc.Heintz]] çon në publikimin nga presidenti i Rajhut të një urdhri “Për mbrojtjen e popullit dhe shtetit”, që vendosi gjendjen e emergjencës dhe i dha të tëra fuqitë qeverisë së Hitlerit.
 
===Eliminimi i kundërshtarëve===