Ndryshimi mes inspektimeve të "Qarqet e Spanjës"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
Në [[Spanja|Spanjë]] zakonisht dhe historikisht, disa [[Komunitetet autonome të Spanjës|komunitete autonome]] janë ndarë në '''qarqe '''({{Stampa:IPA-es|koˈmarkas|lang}}, sing. ''comarca'').<ref group="note">In other languages of Spain:
</ref> Disa rrethe (p.sh. [[QarkuQarqet ie KatalonisëKatalonjës]]) kanë një status të përcaktuar qartë, e rregulluar me ligj dhe madje edhe këshillat e tyre të rretheve kanë disa kompetenca.
 
Emërtimi spanjisht ''"comarca" ''është ekuivalente me një [[Distrikti|distrikt]], rreth, qark, rajon ose zonë.