Ndryshimi mes inspektimeve të "Qarqet e Spanjës"

8 bytes removed ,  4 vjet më parë
rregullim i sintaksës
(rregullim i sintaksës)
Në [[Spanja|Spanjë]] zakonisht dhe historikisht, disa [[Komunitetet autonome të Spanjës|komunitete autonome]] janë ndarë në '''qarqe '''({{Stampa:IPA-es|koˈmarkas|lang}}, sing. ''comarca'').<ref group="note">In other languages of Spain:
</ref> Disa rrethe (p.sh. [[Qarqet e Katalonjës]]) kanë një status të përcaktuar qartë, e rregulluar me ligj dhe madje edhe këshillat e tyre të rretheve kanë disa kompetenca.
 
* Las Palmas
 
==== Qarqet e provincës [[Santa_Cruz_de_Tenerife_Santa Cruz de Tenerife (provincë)|Tenerife]] ====
* El Hierro
* La Gomera
* Vallès Oriental
 
==== Qarqet e the province of [[Girona_Girona (provincë)|Girona]] ====
* [[Alt Empordà]]
* [[Baix Empordà]]
* Selva
 
==== Qarqet e the province of [[Lleida_Lleida (provincë)|Lleida]] ====
* [[Alt Urgell]]
* [[Alta Ribagorça]]
* Val d'Aran
 
==== Qarqet e the province of [[Tarragona_Tarragona (provincë)|Tarragona]] ====
* [[Alt Camp]]
* [[Baix Camp]]
=== Qarqet e [[Castilla-La Mancha|Castile–La Mancha]] ===
 
==== Qarqet e provincës [[Albacete_Albacete (provincë)|Albacete]] ====
* Llanos de Albacete
* Campos de Hellín
* Sierra del Segura
 
==== Qarqet e provincës [[Ciudad_Real_Ciudad Real (provincë)|Ciudad Real]] ====
** Campo de Montiel (Capital: Villanueva de los Infantes).
 
==== Qarqet e provincës [[Cuenca_Cuenca (provincë)|Cuenca]] ====
* Alcarria conquense.
* La Mancha de Cuenca.
* Serranía Media-Campichuelo.
 
==== Qarqet e provincës [[Guadalajara_Guadalajara (provincë)|Guadalajara]] ====
* Campiña de Guadalajara
* Campiña del Henares
* Señorío de Molina-Alto Tajo
 
==== Qarqet e provincës [[Toledo_Toledo (provincë)|Toledo]] ====
* Campo de San Juan
* La Jara
=== Qarqet e [[Castile dhe León|Castile and León]] ===
 
==== Qarqet e provincës [[Ávila_Ávila (provincë)|Ávila]] ====
* La Moraña
* Comarca de Ávila (Valle de Amblés y Sierra de Ávila)
* Comarca de Arenas de San Pedro
 
==== Qarqet e provincës [[Burgos_Burgos (provincë)|Burgos]] ====
* Merindades
* Páramos
* Ribera del Duero
 
==== Qarqet e provincës [[León_León (provincë)|León]] ====
[[Skeda:Comarcas_agrarias_(León).png|right|thumb|250x250px|Map of ''Comarcas de León''.]]
* La Montaña de Luna
* Sahagún
 
==== Qarqet e provincës [[Palencia_Palencia (provincë)|Palencia]] ====
* Cerrato Palentino
* Montaña Palentina
* Tierra de Campos
 
==== Qarqet e provincës [[Salamanca_Salamanca (provincë)|Salamanca]] ====
* Sierra de Francia Comarca
 
==== Qarqet e provincës [[Segovia_Segovia (provincë)|Segovia]] ====
An official classification establishes three comarcas:
* Segovia.
* Cuéllar.
* Sepúlveda.
 
* Tierra de Pinares (shares with the province of Valladolid).
* Segovia.
* Sepúlveda.
* Tierra de Ayllón.
 
* Tierra de Pinares.
* Tierra de Ayllón.
* Tierra de Sepúlveda.
 
==== Qarqet e provincës [[Soria_Soria (provincë)|Soria]] ====
 
==== Qarqet e provincës [[Valladolid_Valladolid (provincë)|Valladolid]] ====
* Tierra de Campos
* Montes Torozos
* Tierras de Medina
 
==== Qarqet e provincës [[Zamora_Zamora (provincë)|Zamora]] ====
* Alfoz de Toro.
* Aliste.
=== Qarqet e Extremadura ===
 
==== Qarqet e provincës [[Badajoz_Badajoz (provincë)|Badajoz]] ====
* Campiña Sur (Badajoz)
* La Serena, Spain
* Zafra - Río Bodión
 
==== Qarqet e provincës [[Cáceres_Cáceres (provincë)|Cáceres]] ====
* Cáceres
* Campo Arañuelo
=== Qarqet e [[Galicia (Spanjë)|Galicia]] ===
 
==== Qarqet e provincës [[A_Coruña_A Coruña (provincë)|A Coruña]] ====
* A Barcala
* A Coruña
* Xallas
 
==== Qarqet e provincës [[Lugo_Lugo (provincë)|Lugo]] ====
* A Fonsagrada
* A Mariña Central
* Terra de Lemos
 
==== Qarqet e provincës [[Ourense_Ourense (provincë)|Ourense]] ====
* Allariz - Maceda
* A Baixa Limia
* Viana
 
==== Qarqet e provincës [[Pontevedra_Pontevedra (provincë)|Pontevedra]] ====
* A Paradanta
* Caldas
== Shënime ==
{{Reflist|group = note}}
 
[[Kategoria:Njësi administrative në Spanjë]]