Ndryshimi mes inspektimeve të "Demografia e Britanisë së Madhe"

rregullim i sintaksës
(rregullim i sintaksës)
''' [[Britania e Madhe]] ''' me sipërfaqe prej 244.00 &nbsp;km<small><sup>2</sup></small> radhitet në kategorinë e shteteve me madhësi[[Skeda:United-Kingdom-demography.png|parapamje|300px|Lëvizja e popullsisë]] mesatare, por për nga numri i popullsisë është një ndër shtete e para në kontinentin e [[Evropë]]s. Numri i popullsisë gjatë shekujve ka ndryshuar. Kështu në vitin 1800 Britania e Madhe ka pasur 10 milion banorë, 75 vite më vonë, përkatësisht 1875, ajo është shtuar në 30 milion banorë. Në statistikën e vitit 1921 Britania e Madhe ka pasur 40 milion banorë. Ndërsa sipas regjistrimit të fundit të popullsisë Britania e Madhe i ka 59.739.000 dhe me këtë numër është radhitur, pas Rusisë dhe Gjermanisë në vendin e tretë në [[Evropë]]. Pjesën dërmuese të popullsisë e përbëjnë anglezët me 80%, skocezët me 10%, irlandezët me 4% uellsasit me 2% dhe të huaj 4%.
== Struktura moshore e popullsisë ==
{|class="wikitable"
|-
| 65+ || 4,027,721 || 5,458,235 || 15.7
|}<ref>(1 July 2006 population estimates by UK National Statistics)[http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/20021202165044/http://www.statistics.gov.uk/CCI/nugget.asp?ID=6 (1 July 2006 population estimates by UK National Statistics)]
</ref>
== Burimii të dhënave ==