Ndryshimi mes inspektimeve të "Abdullah ibn Mesud"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
(rregullim i sintaksës)
v
[[Skeda:Abdullah ibn Masud verliest vor den Quraisch in Mekka den Heiligen Qur'an (Miniatur aus Siyer-i-Nebi 1595 n.Chr.).jpg|thumb|Abdullah ibn Mesud ne [[Qabeja|Qabe]]]]
'' 'Abdullah ibn Masud''' ({{lang-ar | عبدالله بن مسعود}}) u [[Koha e Sahabëve bërë muslimanët|njëra prej të konvertuarve të parë]] në [[Feja Islame|Islam]] pas [[Muhammedi|Muhamedi]] Predikimi filluar në [[Meka]]. Ai mbeti një nga shokët më të afërt të Muhamedit gjatë jetës së tij.
 
Sipas burimeve myslimane, ai ishte një bari i ri i cili ka punuar për [[Ukbe ibn Ebu Mu'ayt]]. Kjo nuk ishte e gjatë para se Abdullah u bë musliman dhe ofroi të jetë në shërbim të Muhamedit. Muhamed Abdullahu u pajtua dhe i dha dorë delet duke u kujdesur në këmbim për përkushtimin e veten për të [[Feja Islame|Islami]]. Abdullah mbajtur detyrave administrative dhe diplomatike nën kalifëve [[Umeri]] dhe [[Uthmani]]. Disa nga dishepujt e njohura të tij në Kufa përfshihen [[Alqama ibn Kajs el-Nakha'i]], [[Esved ibn Jezid]] dhe [[Masruq ibn al-Ajda ']]. Abdullah është veçanërisht e rëndësishme për komentarët e tij dhe traditat mbi interpretimin e [[Kurani|Kur'an]], duke qenë i pranishëm për shumë zbulesa.
1.368

edits