Ndryshimi mes inspektimeve të "Abdullah ibn Mesud"

v
→‎Njohja e Vendimeve hadithit dhe Fetare: përmirësime teksnike, replaced: eshte → është
v
v (→‎Njohja e Vendimeve hadithit dhe Fetare: përmirësime teksnike, replaced: eshte → është)
Ibn Masud do të përmbahen nga transmetuar hadithin nga frika e gabimeve. Megjithatë, kur ai bëri transmetonte një hadith, ai ishte shumë i veçantë dhe i parakohshëm në atë që ai atribuohet Pejgamberit. Ai do të kthehet i zbehtë dhe dridhen nga frika sa herë që ai aksidentalisht atribuohet diçka tek Profeti, edhe pse Profeti ka thënë: "Çfarëdo që Ibn Mesudi transmeton për ju, besojnë atë." Kurdo që ai i dha një verdikt, ai do ia atribuojnë atë për veten e tij, duke thënë se ajo ishte mendimi i tij dhe se ai ishte prej All-llahut, nëse ajo ishte e saktë dhe se ajo ishte nga vetja dhe Satani, në qoftë se ajo ishte e pasaktë. Për këtë arsye, Fatwahs shumë kanë qenë atribuohet Abdullahut në vend të Pejgamberit.
 
Imam Nisai shkruan në Sunenin e tij: "Një burrë u martua me një grua, pastaj ai vdiq para se ai mund të përkryer dasmën e tij ose të caktojë një prikë për gruan e tij, kur çështja ishte vendosur para sahabësh, ata këshilloi ata të shkojnë në Kur Abdullahut.. ata erdhën për të Abdullahut, ai u përpoq për të shmangur ato dhe u tha atyre që të pyesni dikë tjetër. Së fundi ai u zbut dhe tha: "Gruaja do të marrin Mehr-e-Mithl. Nëse vendimi është i saktë, ajo është prej All-llahut. Nëse është e pasaktë, atëherë ajo është e djallit dhe mua. As All-llahu as Profeti është përgjegjës për të. "Një Sahabi me emrin e Maakal Ibn Al-Ashjai ishte gjithashtu i pranishëm dhe ai tha:" Betohem në Allahun, ju kanë dhënë të njëjtin vendim se Profeti dha në favor të Broan bint Washile Al-Ashjai. Vendimi jote eshteështë ne perputhje me Profetin. " Me të dëgjuar këtë, Abdullahu u gëzua si ai kurrë nuk e kishte gëzuar më parë. Shumica e Fatwahs e Irakut dhe Fikhut Hanefi janë të bazuara mbi Fatwahs e Abdullah ibn Mesudin. Autoriteti i tij në fikh ishte i tillë që Sahabët tjetër do të refuzojë të japë një Fatwah ndërsa ai ishte ende gjallë. Ata do të gjithmonë i referohen ndonjë kërkuesin e tij. Studentët të cilët dëshironin të hyjnë në shërbimin e tij dhe të fitojë njohuri prej tij ishin gjithmonë vazhdimisht peticioneve atë <ref name="inter-islam.org">{{Citation |. Author = http:// www.inter-islam.org/Biographies/abdullahibnmasood.htm}}</ref>
 
Khatima Ibn Ebu Subrah dikur shkoi në Medine dhe u lut për një shok të devotshëm. Ebu Hurraira pyeti Khatima ku ai kishte ardhur nga. Ai u përgjigj se ai kishte udhëtuar për dy ditë nga Kufa. Ebu Hurraira tha atij, 'nuk është Saad Ibn Malikut, i cili është Mustajab-ul-Dawat mes jush? A nuk Ibn Mesudi, i cili ishte bartës të pantofla Profeti dhe ujë abdes mes jush? A nuk Huzaifah, i cili ishte i vetmuar me mendimet pejgamberi mes jush? A nuk Amar jush, të cilët Allahu i dha strehim nga shejtani përmes gjuhës Profetëve midis jush? A nuk është ai që e di të dy librave hyjnor (Kur'ani dhe Dhiata e Re), Salman Farsi mes jush? "Rastësisht, të gjitha sahabësh (bekimet e Allahut qofshin mbi të gjithë ata) të cilët Hazreti Ebu Hurraira përmendur ishin në Kufa në atë Ora <ref>. {{Citation | author = http://www.inter-islam.org/Biographies/abdullahibnmasood.htm}}</ref>
37.617

edits