Dokimologjia: Dallime mes rishikimesh

33 bytes added ,  7 vjet më parë
v
clean up, added underlinked tag
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
vNo edit summary
v clean up, added underlinked tag
Rreshti 1:
{{Underlinked|date=maj 2016}}
'''Dokimologjia''' (nga greqishtja. dokime-provoj; logos-shkencë, fjalë)<ref>Priska Clerc:[http://books.google.com/books?id=dnScAAAAMAAJ&q=docimology&dq=docimology&hl=sq&sa=X&ved=0ahUKEwjH09_G7u3MAhUqAcAKHdqYCV4Q6AEIQjAF Introduction to the educational sciences]UNESCO Publishing, 1985, fq. 74. ISBN 9231023020, ISBN 9789231023026</ref> është disiplinë e veçantë shkencore e cila merret me studimin sistematik të organizimit të formave të vlerësimit të drejtë, të saktë, objektiv e të vyeshëm të njohurive, të shprehive e të shkathtësive të nxënësve, të studentëve e të gjithë të tjerëve të cilët duhet ta zotërojnë programin e caktuar të një lënde të mësimit.<ref>[[Pajazit Nushi]]:Fjalor i psikologjisë, Instituti Albanologjik, Prishtinë, 1987, fq. 51 - 52.</ref>
 
'''Dokimologjia''' (nga greqishtja. dokime-provoj; logos-shkencë, fjalë)<ref>Priska Clerc:[http://books.google.com/books?id=dnScAAAAMAAJ&q=docimology&dq=docimology&hl=sq&sa=X&ved=0ahUKEwjH09_G7u3MAhUqAcAKHdqYCV4Q6AEIQjAF Introduction to the educational sciences] UNESCO Publishing, 1985, fq. 74. ISBN 9231023020, ISBN 9789231023026</ref> është disiplinë e veçantë shkencore e cila merret me studimin sistematik të organizimit të formave të vlerësimit të drejtë, të saktë, objektiv e të vyeshëm të njohurive, të shprehive e të shkathtësive të nxënësve, të studentëve e të gjithë të tjerëve të cilët duhet ta zotërojnë programin e caktuar të një lënde të mësimit.<ref>[[Pajazit Nushi]]:Fjalor i psikologjisë, Instituti Albanologjik, Prishtinë, 1987, fq. 51 - 52.</ref>
 
Themelues i kësaj disipline shkencore konsiderohet psikologu dhe studiuesi freng [[Henri Pieron]].
Line 5 ⟶ 7:
==Referenca==
{{reflist}}
 
[[Kategoria:Shkencë]]
[[Kategoria:Pedagogji]]
37.617

edits