Ndryshimi mes inspektimeve të "Centralet bërthamore"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
(Refuzoi ndryshimin e parë të tekstit (nga 130.0.26.46) që pasohet nga rishikimi 1338055 nga Roboti Tung: vandalizem)
v
== ;Hyrje ==
Centralet bërthamore bëjnë gjenerimin e elektricitetit në mënyrë të njejtë sikurse te cenralet me lëndë djegëse nga fosilet, pra si në termocentrale. Cane_diva
 
Pëparësitë e centralit bërthamor janë rezervat e bollshme dhe ҫmimi i ulët i lëndës djegëse, ndotja dhe funksionimi i lirë në kushte normale, ndërsa si mangësitë e centraleve bërthamore mund të quhen rrjedhjet ose dështimi i paisjeve nga cka mund të kete lëshim të gazit radioaktiv ose i lëngut (ujit) që mund të shkaktojë rrezik për shëndetin e kumunitetit të afertë.