Ndryshimi mes inspektimeve të "Mirela Kumbaro"

v
ketegorizim si i gjallë using AWB
v (ketegorizim si i gjallë using AWB)
|}}
==Hyrje==
Znj. Mirela Kumbaro Furxhi ka lindur në Tiranë, në vitin 1966. Ajo mban titullin Profesore e Asociuar, të fituar në vitin 2012 në Universitetin e Tiranës, në fushën e gjuhësisë. Në vitin 2009 ka mbrojtur titullin Doktor i Shkencave në fushën e Studimeve Përkthimore pranë Universitetit të Tiranës. Ka mbrojtur Diplomën për Master në Përkthim dhe Komunikim Ndërkulturor në vitin 1994, në E.S.I.T - Paris III, Universiteti i Sor­bonne - Nouvelle, në Paris, Francë. Ka kryer studimet universitare dhe është diplomuar në Universitetin e Tiranës, në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, në fushën e letrave frënge, në vitin 1988. <ref> http://kultura.gov.al/ </ref>
 
Znj. Mirela Kumbaro Furxhi nuk vjen nga radhët e politikës, por nga karriera akademike dhe nga një angazhim i gjatë e aktiv në shoqërinë civile ku ka kon­tribuar në fushat e kulturës, arsimit dhe problemeve sociale.
 
Znj. Kumbaro është përkthyese, publiciste dhe eksperte ndër­kombëtare për projekte ndërkulturore dhe për pro­grame kërkimore universitare, të ndërmarra nga organizatat ndërkombtare si Bashkimi Evropian, Or­ganizata Ndërkombtare e Frankofonisë.
 
 
 
Mirela Kumbaro në vitin 2013 zgjidhet '''Ministre e Kulturës''' e Shqipërisë.
==Referenca dhe shënime==
{{reflist}}
 
[[Kategoria:Biografi shqiptarësh]]
[[Kategoria:Politikanë shqiptarë]]
[[Kategoria:Ministra në Shqipëri]]
[[Kategoria:Njerëz që jetojnë]]