Dallime mes rishikimeve të "Organizata e Kombeve të Bashkuara"

[Redaktim i kontrolluar][redaktim i pashqyrtuar]
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 80.80.164.60) dhe riktheu rishikimin 1593835 nga Liridon)
=== Këshilli i Sigurimit ===
{{kryesor|Këshilli i Sigurimit i OKB-së}}
Këshilli i Sigurimit i OKB-së është ndër organet më të rëndësishme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, që ka për detyrë mirëmbajtjen e paqes dhe sigurisë në mes të kombeve. Vendimet e këtij organi quhen rezoluta dhe janë të obligueshme. Këshilli i Sigurimit ka pasur takimin e parë në janar 1946. KS mund të përdor edhe forcë në konflikte të armatosura, por të gjitha shtetet permanente duhet të jenë dakord. Perbehet nga 15 antare, 5 te perhershem qe vijne nga shtetet fituese e krijuese te OKB (SHBA,ANGLI,FRANCE,RUSIA,KINA) dhe 10 te tjere jo te perhershem dhe zgjidhen nga Asambleja me rotacion qdo 2 vite.
 
=== Këshilli Ekonomik dhe Social ===
Këshilli Ekonomik e Social është përgjegjës për problemet ekonomike, sociale, kulturore, humanitare për të gjithë komunitetin botëror. Veprimtaria e tij zhvillohet për vendet më pak të zhvilluara përmes organeve të specializuara të OKB, si: UNDP (Program për Zhvillimin e Kombeve të Bashkuara), UNHCR (Komisioni i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët), UNICEF (Fondacioni Ndërkombëtar i Fëmijëve në nevojë), UNESCO (Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsimin, Shkencë e Kulturën).
 
=== Këshilli i Kujdestarisë ===
Anonymous user