Dallime mes rishikimeve të "Teqja e Vushtrrisë"

v
(Faqe e re: '''Tyrbja e qytetit në Vushtrri''' është një monument i trashëgimisë kulturore në qytetin e Vushtrrisë.<ref>Grup autorësh:Vushtrria-Viciana me rrethinë, Kuvendi Komunal, Vush...)
 
Rreth teqes kishte varre shqiptare Islame deri te fusha e sportit. Këto varre, pas Luftës së dytë Botërore pushteti serb i ka rrafshuar dhe kanë punuar park (që është edhe sot i njejti destinim). Varre kishte deri vonë edhe në anën perëndimore të Kalasë së Vushtrrisë, të cilat pushteti serb i ka shkatërruar, me siguri për të humbur gjurmët e kulturës materiales shqiptare. Sipas disa të dhënave gojore, të dëgjuara nga një roje i teqës i cili quhej Ajet Havarda, teqja është ndërtuar diku para 200 viteve dhe ka qenë e rrethuar rreth e përqark me varre, të cilat në vitet e 50-ta të shek.XX janë rrënuar dhe mbi to është punuar parku i qytetit.<ref>[http://vushtrriantike.info/monumentet.php# Teqja e qytetit në Vushtrri] 4.07.2016.</ref>
==Referenca==
 
[[Kategoria:Trashëgimia Kulturore e Kosovës]]