Ndryshimi mes inspektimeve të "Amadeo Avogadro"

better image
v (pp)
(better image)
{{pp}}
[[Skeda:Amedeo_Avogadro2Avogadro Amedeo.jpg|parapamje|Amadeo Avogadro]]
 
Amedeo ka lindur në Torino, Itali, më 9 gusht 1776 në një familje  avokatesh. Ai u rrit ne nje periudhe te rendesishme ne kimi ku kimist si John Dalton dhe Joseph Louis Gay-Lussac  kishin filluar te kuptonin pjeset e atomit dhe molekulat.