Dallime mes rishikimeve të "Kodralia (Deçan)"

(rregullim i sintaksës)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
== Gjeografia ==
Kodralia kufizohet me fshtratfshatrat Irznic dhe Ratishe e Eperme ne Jug, Carrabregun e ulet ne Perendim, Belegun ne Veri dhe me fshatin Pozhar ne Lindje. Ka nje pozite gjeografike te rrefshetrrafshet kryesisht mirpomirepo posedon edhe kodra ( Zabelin dhe Kodrat e Irznicit), Fushat e rrafshta pjellore shfrytezohen ne pergjithesi ne bujqesi ku Kodraliasit dallohen si punetore te devotshem. Si pjese me te dalluara te tokes ne Kodrali njihen Burecet qe perfshine rreth 40 % te tokes bujqesore pastaj Kaurret me 30 %, Belishet, Jazet e Ulta, Livadhet e Dudit, Vau etj. Kodralia pershkohet nga Kanali i Radoniqit i cili kanal pershkon fshatin permes dhe është burimi kryesor i ujit per Liqenin e RadoiniqitRadoniqit. Ne Kodrali gjendet Kroi i Burecit i cili daton qysh ne kohet e hershme, ai gjendet madje si pike strategjike dhe topografike edhe ne hartat e Perandorise se vjeter Osmane ne Stamboll. Kodralia poashtu dallohet me nje Faune te begatshme, ketu vlen te permendet se paku tre lisat e llojit te Blirit te cilet kane nje jetegjatesi me teper se 670 vjeqare. Afer njerit nga te tre bliret gjendet edhe varri i ushtarit te panjohur, varr ky i cili mirembahet dhe ruhet si pjese e respektit dhe kultures qe kane Kodraliasit.
 
== Historia ==
Anonymous user