Dallime mes rishikimeve të "Programi Erasmus"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
vNo edit summary
'''Programi Erasmus''' ('''''E'''uropean '''R'''egion '''A'''ction '''S'''cheme for the '''M'''obility of '''U'''niversity '''S'''tudents''<ref name="ERASMUS-ProgHist">{{Cite web|title=What's in a name? History of the Erasmus Programme|url=http://ec.europa.eu/education/erasmus/history_en.htm|archiveurl=http://web.archive.org/web/20130404063516/http://ec.europa.eu/education/erasmus/history_en.htm|archivedate=2013-04-04}}</ref>) është një program i këmbimit të studentëve në [[Bashkimi Evropian|Bashkimin Evropian]] (BE) i themeluar në vitin 1987. Erasmus+, ose Erasmus Plus, është program i e ri i kombinimit të të gjitha skemave aktuale të arsimit, trajnimit, rinisë dhe sportit në BE, i cili ka filluar në janar të vitit 2014.
 
Programin Erasmus, së bashku me një numër të programeve tjera të pavarura, u përfshi në Programin Sokrati themeluar nga Komisioni Evropian në vitin 1994. ProgramiSokrati përfundoi në 31 dhjetor të vitit 1999 dhe u zëvendësua me Programin Sokrati II, më 24 janar të vitit 2000, i cili u zëvendësua nga Programi i Mësimit Gjatë Gjithë Jetës 2007-2013 më 1 janar 2007.