Ndryshimi mes inspektimeve të "Shërbimi Newsgroup"

→‎top: rregullim i sintaksës
v (Fix)
(→‎top: rregullim i sintaksës)
 
Për të lexuar dhe marrë pjesë në këto grupe nevojitet një program lexues i këtyre shërbimeve që në boten e internetit i thonë "''Newsreader''". Shfletuesit modern si ''Netscape'' (versioni V3.0) dhe ''Internet Explorer'' (V4.0) kanë të integruar klientin "''News-Client''" dhe për pjesëmarrjen në këto grupe nuk kanë nevojë për programe plotësuese. Për aktivizimin e këtyre programeve, përdoruesit i nevojitet të japë të dhënat për shërbimin e grupit "''News-Server''". Zakonisht qendrat e shërbimeve të internetit "''Provider''" ofrojnë edhe shërbime për grupet e lajmeve, nga këto qendra mund të shkarkohen të dhënat e nevojshme për shërbyesit e grupeve "''News Server''".
 
Preferohet që së pari të shkarkohet një listë e grupeve dhe pastaj të zgjidhet, sipas dëshirës dhe të abonohet.
 
Temat në këto grupe kanë një hierarki, e cila fillon me hapjen e temës "''Subject''" së re nga përdoruesi i parë. Përdoruesi i dytë përgjigjet në atë temë, i treti inkuadrohet në temën e të dytit po ashtu përdoruesi i katërt e me radhë. Në këtë mënyrë krijohet një strukturë e degëzua që këtu thirret "''Thread''". Ju mund të startoni me një teme të tillë ose të përgjigjeni në ndonjë lajmë.
 
 
 
{{interneti}}