Hape menynë kryesore

Changes

ameriko vespuci
Duke i paraqitur zbulimet e tija për herë të parë përmendet shprehja [[Amerika|Amerikë]] dhe Bota e Re.
 
Duke lundruar me flamurin Spanjoll, arriti deri te bregdeti i Brazilit dhe HundurasitHundrasit. Në dallim me Kollumbon, ka qenë i sigurt se ka zbuluar "Botën e Re" e cili gjindet në mes të [[Evropa|Evropës]] dhe [[Azia|Azis]]ë.
 
Përshkak se hartografët e kanë injoruar Kolombin, kontinenti i ri e mori emrin ''Amerikë'' nga ky hulumtues dhe detar italian.
Anonymous user