Ndryshimi mes inspektimeve të "Perandoria Osmane"

(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 79.106.109.166) dhe riktheu rishikimin 1589531 nga Marbott: ndryshime te papershtatshme)
== Perandoria Osmane në shek. XVII-XVIII ==
{{Kryesor|Perandoria Osmane në shek. XVII-XVIII}}
Anglia e udhëhequr nga qëllimet e saj në luftën kundër shteteve të tjera evropiane, filloi të mbështesë shtetin osman dhe të ndikojë në politikën e tij të jashtme. Në sajë të ndihmës së vërtete, osmanët në vitin [[1645]] morën nga [[venecia]]nët [[Kreta|ishullin e Kretës]], qendrën e rëndësishme tregtare në [[Deti Mesdhe|Mesdhe]] une nuk e ndjeki moden permas>>>.
 
== Perandoria Osmane në shek. XVIII-XIX ==
Anonymous user