Dallime mes rishikimeve të "Amerika (kontinent)"

v
Janë të njohur në punimin e tokave , përpunimin e bakrit , ujitjen e tokave etj.
 
Popullsinë vendase Kolombo e quajti indianë . Nga përzierja e popullsisë së ardhur nga Afrika dhe Evropa me popullsisnë vendase u krijuan popuj te rinj [[mestikët]], [[mulatët]] dhe [[zambosët]]. Kontinenti i Amerikës ka një popullsi rreth 900 milion banorë. Pjesa më e madhe e saj jeton në Amerikën JugoreVeriore. Dendësia mesatare e popullsisë është 20 banorë
në 1km. Dendësinë më të madhe e ka pjesa verilindore e Amerikës Veriore (deri 200 banorë ne km ).
 
Anonymous user