Ndryshimi mes inspektimeve të "Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut"

{{Kryesor|Kinematografia e Britanisë së Madhe}}
Britania e Madhe ka pasur shumë ndikim në zhvillimin e kinematografisë, [[Ealing Studios]] pretendojnë të jenë Studioja më e vjetër në Botë. Duke lënë anash prodhimet e suksesshme dhe të rëndësishme, industria karakterizohet me një debat për identitetin e saj, dhe ndikimin e [[Hollywood|kinematografisë amerikane]] dhe Europiane.
 
=== Letërsia ===
{{Kryesor|Letërsia në Britaninë e Madhe}}
Anonymous user