Ndryshimi mes inspektimeve të "Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut"

Ndër poetët Anglez më të vjetër janë [[Geoffrey of Monmouth]], [[Geoffrey Chaucer]], dhe [[Thomas Malory]]. Në shekullin XVIII, [[Samuel Richardson]] shpesh konsiderohet ta ketë zbuluar novelën moderne. Risi të tjera erdhën në shekullin XIX nga [[Jane Austen]], [[Brontë|Motrat Brontë]], [[Charles Dickens]], [[Thomas Hardy]] etj. Ndër shkrimtarët e shekullit XX janë [[H. G. Wells]], [[D. H. Lawrence]], [[Virginia Woolf]], [[George Orwell]] dhe [[John Betjeman]]. Së fundmi edhe shkrimtarja e serive [[Harry Potter]] [[J.K.Rowling]] ka fituar popullaritetin e [[J.R.R. Tolkien]].
Kontributet e [[Skocia|Skocisë]] përfshijnë shkrimtarin detektiv [[Arthur Conan Doyle]], [[Sir Walter Scott]], [[Robert Louis Stevenson]] dhe [[Robert Burns]].
 
=== Media ===
{{Kryesor|Media në Britaninë e Madhe}}
Anonymous user