Ndryshimi mes inspektimeve të "Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut"

==== Muzika Klasike ====
[[Kompozitor]]ë të njohur nga Britania e Madhe janë: [[William Byrd]], [[Henry Purcell]], [[Sir Edward Elgar]], [[Sir Arthur Sullivan]], [[Ralph Vaughan Williams]], dhe [[Benjamin Britten]], pionier i [[opera|operës]] moderne Britanike. [[Londra]] mbetet një nga kryeqytete kryesore të [[Muzika Klasike|muzikës klasike]] në Botë.
 
==== Muzika popullore ====
Ndër kontrubuesit e zhvillimit të Muzikës [[Rock]] në Britani në vitet 1960-1970 ishin [[The Beatles]], shqip ''Beatelsat'', [[Pink Floyd]], [[Eric Clapton]], [[The Rolling Stones]], [[Led Zeppelin]], [[The Who]], [[Queen (bandë)|Queen]], dhe [[Black Sabbath]]. [[Heavy metal]], [[hard rock]] etj. ishin ndër variacionet që pasuan. Në vitet 1980, Bandat Britanike nga skena ''"New Romantic"'' si [[Duran Duran]], [[Depeche Mode]], [[Spandau Ballet]], [[Soft Cell]] dhe [[Ultravox]] ishin kryesoret.
Anonymous user