Dallime mes rishikimeve të "Doktor Shkence"

12 bytes removed ,  4 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v (Punëtoria zhvendosi faqen Doktor i Shkencave tek Doktor Shkence)
v
Grada '''Doktor i ShkencaveShkence''' është grade nivelit te dyte pasuniversitar që përfitohet pasi studenti ka fituar gradën akademike [[Master]] ose [[Master|Magjistër]] dhe ka plotësuar disa kërkesa te veçanta. Ne disa vende kjo grade quhet '''Doktor i Filozofisë'''.
 
Studimet pasuniversitare të nivelit te doktoratës zgjasin 3-5 vite. Në disa universitete të botës dhe për disa degë të caktuara, kandidati mund të regjistrohet drejtpërdrejt pas diplomimit nga niveli i parë në studimet e thelluara për gradën shkencore '''Doktor i ShkencaveShkence'''. Në këto raste studimet e doktoratës zgjasin së paku 4 vjet.
 
Ne Shqipëri, kërkesat që duhen plotësuar nga një person për fitimin e gradës '''Doktor i ShkencaveShkence''' përcaktohen nga Ligji i Arsimit te Larte, i cili ndryshon periodikisht. Kërkesa e përgjithshme jepen me poshtë:
 
* Grada [[Master]]