Ndryshimi mes inspektimeve të "Tempulli i Durgës në Ramnagar"

v
disa shtesa
(artikull per tempullin e Durges ne Ramnagar te Indise)
 
v (disa shtesa)
| map_caption =
| relief =
| tipi_ndërtesës = [[Tempulli hindu|tempull hindu]]
| architectural_style = [[arkitektura e tempujve hindu|Stili Nagara]]
| structural_system =
| referencat =
}}
'''Tempulli i Durgës në Ramnagar''' (në gjuhën marathi: दुर्गा मंदिर) është i vendosur në Ramnagar të [[Varanasi]]t (ose Banaras), ku ndodhej selia e mbretërve të Varanasit, që e ndërtuan atë.<ref>http://varanasi.nic.in/history/ramnagar.html</ref> Mendohet se ai është ndërtuar 500 vjet më parë, në shekullin e XVI dhe tashmë është nën kontrollin e familjes mbretërore të Varanasit. Ky tempull i është kushtuar perëndeshës hindu Durga që konsiderohet si hyjnesha e Forcës dhe Fuqisë që qeverisë të gjithë botën. Tempulli ka një pellg të ndërtuar me gurë pranë tij. Tempulli i Durgës vlerësohet për punimet e mrekullueshme të gurit, që janë një shembull mjeshtëror i artit të punimit të gurit në Indinë Veriore.
Përveç këtij tempulli brenda qytetit të Varanasit ndodhet një tempull tjetër i Durgës, [[Mandiri i Durgës në Varanasi|Mandiri i Durgës]], i ndërtuar në shekullin e XVIII pranë një ujëmbledhësi të njohur si ''Durga Kund''.<ref>{{cite web|url=http://varanasi.nic.in/temple/temple.htm|title=Temples of Varnasi|publisher=''[[Varanasi]]'' Official website}}</ref>
 
== Struktura e tempullit ==
[[File:Front corner of old Durga Temple of Banaras.jpg|thumb|left|358px||[[Shikhara]] e Tempullit të Durgës në Ramnagar]]
Tempulli i Durgës është ndërtuar në stilin Nagara të Indisë Veriore të [[Arkitektura e tempujve hindu|Arkitekturës tempullore hindu]]. Tempulli është bazuar mbi një formë katrore dhe ka një kampus katror. Ndërtesa kryesore e tempullit është ndërtuar mbi një platformë katrore. Forma e ndërtesës është gjithashtu katrore. Tempulli përmban dhoma, që përdoren për nevojat e stafit të tempullit dhe ndonjëherë për Yajna.
Kampusi i tempullit është i gjelbër me pemë dhe bimë. Në këtë kampus vizitorët mund të ecin përreth ndërtesës së tempullit kryesor. Kjo ecje është një ritual i zakonshëm në [[Hinduizmi|hinduizëm]].
Tempulli ka një pellg të stërmadh katror ([[ujëmbledhësit tempullor indianë|Pushkarni]]) përballë tij. Pellgu është i pajisur me shkallë guri në të gjitha anët dhe kulla vëzhgimi në çdo kënd. Në një anë të këtij pellgu ndodhet një tendë prej guri.