Ndryshimi mes inspektimeve të "Rita Ora"

75 bytes added ,  4 vjet më parë
v
Kam rregulluar disa gabime drejtshkrimore.
v (Kam rregulluar disa gabime drejtshkrimore.)
 
== Biografia ==
Ora është lindur më 26 Nëntor 1990 në [[Pristina|Prishtinë]], [[Kosova|Kosovë]] <ref name=allmusicbiography />. Mamaja e saj, Vera Sahatçiu ([[Bayraktar|Bajraktari]]), është [[psikiatre]], shedhe babai i sansaj, Besnik Sahatçiu, eshteështë njenjë [[ekonomist]] shedhe pronar i njenjë [[lokal nate]] .<ref name=marieclaire15/><ref>''Vera Ora.'' Entry in [[General Medical Council]] website - {{cite web|title=List of Registered Medical Practitioners|url=http://webcache.gmc-uk.org/gmclrmp_enu/start.swe?SWECmd=GotoView&_sn=Ff921oPTM-18osafQJXsEXNP3ZuqDOAOZTV-03Vy.8KaIW5ogMLRbK8SFHMk-KrZt6ISI8G2.1F.Sp8AoKfeKzR13VduWd6eQeZtu42t02J4DhxCM5lZNTh-36koazxgrWn0itW0DHRaEGzLbP9AXCNS69H6pJHaOMo0MLYtlwwhVzJackW5Mlnc0oPMNlhTgBea5-4R9zU_&SWEView=GMC+WEB+Doctor+Search&SRN=&SWEHo=webcache.gmc-uk.org&SWETS=1432482570&SWEApplet=GMC+WEB+Health+Provider+Search+Applet|accessdate=24 May 2015}}</ref><ref>{{cite web|last1=Rainbird|first1=Ashleigh|title=Rita Ora on Calvin Harris: Long-distance relationship makes me sad but you make it work|url=http://www.irishmirror.ie/female/rita-ora-calvin-harris-long-distance-3591238|publisher=irishmirror.ie|accessdate=14 June 2014|date=24 May 2014}}</ref> Mamaja e saj eshteështë [[Catholic|Katolikekatolike]] dhendërsa babai i sansaj eshteështë [[Muslim|Muslimanmusliman]].<ref name=marieclaire15>{{cite journal |title=Rita Ora Interview - July 2015 Cover Story|url= |journal=Marie Claire |last=Taro Greenfeld|first=Karl |issue=July 2015 issue|publisher=Hearst Corporation |year= |quote="And that was enough, apparently, to lure their Muslim father, Besnik (Vera is Catholic). The two fled conflict–torn Kosovo in 1991, when Ora was a year old, and settled in London. Her father, who had studied economics, opened his pub–he's not a devout Muslim–and her mother became a psychiatrist. She had Ora's younger brother, Don, in 1998." |accessdate=18 June 2015}}</ref> Ora ka néenjë motormotër me te madhe, Elena, dhe nje villavëlla me te vogelvogël, Don. PrinderitPrindërit e quajtenquajtën Rita sipas yllit te filmit te tyrepreferuar te preferuarrealizuar tenga gjyshitgjyshi tei saj [[Besim Sahatçiu]], [[Rita Hayworth]]. <ref name="standard">{{cite web|url=http://www.standard.co.uk/lifestyle/esmagazine/rita-ora-you-have-to-make-yourself-unforgettable-8474575.html |title=Rita Ora: 'You have to make yourself... unforgettable' |work=London Evening Standard |date=1 February 2013|accessdate=20 July 2013}}</ref> Ajo u lind si Rita Sahatçiu; mbiemer i derivuar nga fjala [[TurkishTurqisht|Turqisht]] "{{lang|tr|''saatçi''}}" qe nenkuptonnënkupton "orendreqesorëndreqës"), por babai i saj e ndryshoi emrin e familiesfamiljes ne Ora ne menyremënyrë qe te pronuncohej me lehtesishtlehtësisht. <ref name="GQ"/>
 
Familja e saj u largua nga Kosova perpër arsye politike, nga [[persecution|persekutimi]] i ShqipetareveShqiptarëve etnike i iniciuar nga [[disintegration of Yugoslavia|shperberjashpërberja e JugosllaviseJugosllavisë]].
<ref>{{cite web|last1=Longmire|first1=Becca|title=Rita Ora Reveals Traumatic Refugee Past|url=http://archive.entertainmentwise.com/news/75456/rita-ora-reveals-traumatic-refugee-past|website=entertainmentwise.com|accessdate=17 October 2015|date=10 May 2012}}</ref> Ata u vendosen ne LonderLondër, Angli ne vitin 1991 kur ajo ishte njenjë vjecvjeç. <ref name=marieclaire15/>
Ajo u rrit aferafër [[Portobello Road|RrugesRrugës Portobello]] ne [[West London|LondrenLondrën Perendimore]],<ref name="kensington">[http://www.standard.co.uk/lifestyle/esmagazine/rita-oras-my-london-8095827.html "Rita Ora's My London"]. ''London Evening Standard''. Retrieved 4 November 2012</ref> ajo shkoi ne shkollenshkollën fillore St Cuthbert withme St Matthias CE ne [[Earls Court]], me pas u diplomua ne shkollenshkollën e arteve , [[Sylvia Young Theatre School]], dhe me pas [[St Charles Catholic Sixth Form College]].<ref>{{cite web|title=Sylvia Young Theatre School: The youngsters earning fame the hard way|url=http://www.telegraph.co.uk/culture/theatre/11726696/Sylvia-Young-Theatre-School-The-youngsters-earning-fame-the-hard-way.html|work=The Telegraph|date=12 July 2015}}</ref> Ajo filloi te kendojekëndojë ne njenjë moshemoshë te heretherët.<ref name="Skullcandy Roc Nation Aviators Presents: Rita Ora | Video">{{cite web |url=http://www.soulculture.co.uk/blogs/skullcandy-roc-nation-aviators-presents-rita-ora-video/|title=Skullcandy Roc Nation Aviators Presents: Rita Ora {{!}} Video |author=SoulCulture|accessdate=12 August 2011}}</ref><ref name="Rita + Ora Last.fm">{{cite web |url=http://www.lastfm.de/group/Rita+Ora|title=Rita+Ora Last.fm profile |accessdate=12 August 2011}}</ref>
 
=== Jeta dhe Fillimet e karrierës ===
10

edits