Dallime mes rishikimeve të "Cikli i Ujit"

37 bytes removed ,  6 vjet më parë
Fjalite ishin pa koherence logjike dhe kohezion gramatikor.Ka ende shume gjera per te ndryshuar ne kete artikull,prandaj do t'i rikthehem atij perseri ne nje te ardhme te afert.
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
vNo edit summary
(Fjalite ishin pa koherence logjike dhe kohezion gramatikor.Ka ende shume gjera per te ndryshuar ne kete artikull,prandaj do t'i rikthehem atij perseri ne nje te ardhme te afert.)
[[Skeda:Watercyclealbanianhigh.jpg|thumb|320px|Cikli i Ujit]]
'''Cikli i Ujit''' është një proces i vazhdueshëm i tranzicionitqarkullimit të ujërave natyrorene në gjeosferësnatyre,mbi dhe tranzicionitnen siperfaqen tyree fazë (transformimi i kushteve)Tokes. AjoMasa ështëqe ciklikze dheuji përfshinne natyre gjithëqendron mekonstante ujëpikerisht ngaper hidrosferës.arsye Kate dyciklit rrethite -ujit,midis hidrologjikehidrosferes dhe hidroatmosferes. Forca lëvizëse e ciklit hidrologjik të ujit është energjia diellore dhe gravitetit. Rrezatimi diellor përcakton shkrirja e borës, akumulimin i borës, avullimi, dhe gravitetit - reshjet, lëvizja e ujërave sipërfaqësorë dhe nëntokësorë. Në ciklin e ujit gjeologjike, shoferëve janë procese tektonike, magmatizmit, metamorphism, sedimentimit.
 
Nën ciklin hidrologjik ka dy cikle të ujës - i vogël ose cikli i ujit në brendësi të tokës dhe të ciklit të mëdha të ujit. Cikli i ujit të madhe zhvillohet tërësisht mbi oqeane, ndërsa në brendësi është bërë mbi sipërfaqen e thatë. Marrëdhënia mes tyre është me anë: të masave e ajrit dhe rrjedhës e lumit.
Anonymous user