Ndryshimi mes inspektimeve të "Java (programming language)"

v
rregullim i sintaksës duke përdorur AWB
v (rregullim i sintaksës duke përdorur AWB)
Implementimet origjinale të kompilatorëve, makinave virtuale dhe klasave standarde të Java-s u shpërndanë nga Sun Microsystems me licensa proprietare. Në maj 2007, Sun i ri-licensoi të gjitha teknologjitë Java me licensen GNU GPL. Palë të tjera kanë zhvilluar implementime alternative të këtyre teknologjive, si përshembull [https://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Compiler_for_Java GNU Compiler for Java].
 
== Historiku ==
James Gosling, Mike Sheridan dhe Patrick Naughton filluan projektin e gjuhës Java në 1991. Java u ideua fillimisht për televizorët interaktivë, por ishte shumë e avancuar për industrinë televizive të kohës. Gjuha fillimisht do të quhej Oak (Pemë lisi), frymëzuar nga një pemë lisi jashtë zyrës së Gosling-ut. Më vonë, emri u ndryshua në Green (Jeshil-llik) dhe në fund fare Java, nga lloji i kafesë, të cilën krijuesit e gjuhës e kishin fixim. Gosling e projektoi gjuhën me sintaksë të ngjashme me C/C++, në mënyrë qe programuesit e tjerë ta kishin të lehtë ta përdornin.
 
= Other stuff =
bej ndonje gje vet ktu se m ra bretku
 
pz nk di me shum se kaq
 
[[Kategoria:Gjuhë programimi]]