Ndryshimi mes inspektimeve të "Ludwig van Beethoven"

përmirësime teknike, zëvendësova: Dhjetor → dhjetor duke përdorur AWB
(përmirësime teknike, zëvendësova: Dhjetor → dhjetor duke përdorur AWB)
 
== Prejardhja e em ==
Nuk ka datë të saktë të ditëlindjes së tij por dihet se është pagëzuar me 17 Dhjetordhjetor. Emri Beethoven rrjedh nga shekulli XVII në Holandë. Fjala holandeze “beet” do të thotë bahçe. Fjala tjetër “hoven” do të thotë kopsht, jo vetëm toka, por edhe ndërtesa në të. Disa nga kërkuesit për prejardhjen e tij, e cekin “Betuwe”-n si një vend ku kohë më parë një familje Gjermane kishte gjetur “një livadh të mirë”, ku fjala “bet” që do të thotë “më mirë” në holandisht është përdorur për ta përshkruar atë vend. Sidoqoftë, përdorimi i fjalës “van” që do të thotë “nga”, tregon se ky emër i referohet atij “livadhit të mirë” dhe që më vonë është shndërruar në “beetgarden”. Në shekullin XVI dhe XVII, ky vend është quajtur gjithashtu edhe si Piethoff, Betthoff dhe Biethof.
 
== Fëmijëria ==
 
== Vepra ==
 
 
[[Skeda:Ludwig Van Beethoven star in Vienna pedestrian street.jpeg|parapamje|'Ylli' i Bethoven në trotuar në qendër të qytetit të Vienës]]
37.617

edits