Dallime mes rishikimeve të "DigitAlb"

26 bytes added ,  4 vjet më parë
përmirësime teknike, zëvendësova: Shkurt → shkurt, Qershor → qershor (2), Korrik → korrik, Nëntor → nëntor, Dhjetor → dhjetor (2) duke përdorur AWB
(removed some adult channels due to local laws to not promote any Porn Content.)
(përmirësime teknike, zëvendësova: Shkurt → shkurt, Qershor → qershor (2), Korrik → korrik, Nëntor → nëntor, Dhjetor → dhjetor (2) duke përdorur AWB)
{{per permiresim|16 Qershorqershor 2008}}{{pa referenca|28 Qershorqershor 2008}}
[[File:Digitalb logo.svg|thumb|Shenja Dalluese e Digitalb.]]
 
'''DigitAlb''' është platformë dixhitale satelitore dhe tokësore [[Shqiptare]] nga DigitAlb Sh.A.{{citim i duhur}}. DigitAlb, filloi transmetimet më [[15 korrik]] të vitit [[2004]], dhe (si më datë [[6 Shkurtshkurt]] [[2009]]) mbulon me sinjal dixhital tokësor qytetet kryesore të Shqipërisë : [[Tiranë]], [[Durrës]], [[Krujë]], [[Elbasan]], [[Vlorë]], dhe [[Shkodër]] {{citim i duhur}}. Në [[2006]] DigitAlb, lëshon DigitAlb Mobile, i bazuar në teknologjinë [[DVB-H]] (nga [[anglishtja]] ''Digital Video Broadcasting - Handheld'') për transmetimin e programeve.
 
'''DigitAlb''' është platformë dixhitale satelitore dhe tokësore [[Shqiptare]] nga DigitAlb Sh.A.{{citim i duhur}}. DigitAlb, filloi transmetimet më [[15 korrik]] të vitit [[2004]], dhe (si më datë [[6 Shkurt]] [[2009]]) mbulon me sinjal dixhital tokësor qytetet kryesore të Shqipërisë : [[Tiranë]], [[Durrës]], [[Krujë]], [[Elbasan]], [[Vlorë]], dhe [[Shkodër]] {{citim i duhur}}. Në [[2006]] DigitAlb, lëshon DigitAlb Mobile, i bazuar në teknologjinë [[DVB-H]] (nga [[anglishtja]] ''Digital Video Broadcasting - Handheld'') për transmetimin e programeve.
 
Në [[dhjetor]] të vitit [[2007]] DigitALB implementon në platformën satelitore të ekzistueshme transmetimin [[HDTV]], në shume kanale të reja (HD 1, HD 2, HD 3, HD 4, HD 5, HD 6) si dhe kanale te tjera HD si nat geo HD etj.
== Informacionet teknike ==
DigitAlb transmeton nga sateliti Eutelsat W3C në këto frekuenca :
TP-1 DVB-S 10762  MHz/pol.H/27500,
TP-2 DVB-S2 10803  MHz/pol.H/30000,
TP-3 DVB-S 10845  MHz/pol.H/27500,
TP-4 DVB-S2 10886  MHz/pol.H/30000,
TP-5 DVB-S2 10928  MHz/pol.H/30000,
TP-6 DVB-S2 11470  MHz/pol.H/30000.
 
== Historia ==
Viti 2004, do shënohet si një vit kulmor në fushën e zhvillimit teresor të medias elektronike në Shqipëri duke krijuar në të njëten kohë, premisat e duhura për fillimin e transmetimeve të programeve televizive dhe radio nëpërmjet një tjetër teknologjie transmetimi, atë dixhitale.
 
E pikërisht në këtë kohë, më [[15 Korrikkorrik]] të vitit [[2004]] nisi zyrtarisht transmetimet platforma e parë televizive dixhitale në Shqipëri. Lindi DigitAlb! një ndër të parat platforma digjitale tokësore në Evropë, duke shënuar kështu dhe zhvillimin më të madh në historinë e transmetimeve televizive shqiptare.
 
Ideja dhe iniciativa e Dritan Hoxhes, filloj të realizohej dhe të merrte jetë edhe pse mes kundërshtive të forta politike e institucionale të kohës, përplasjeve me konceptet dhe mentalitetet skeptike ekzistuese dhe pesimizmit të aktoreve të ndryshëm te tregut.
 
Menjëherë u ndje fillimi i një ere të re. Fillimisht u mbulua me sinjal Tirana dhe Durrësi dhe më pas një nga një, Fieri, Lushnja, Elbasani, Shkodra e Vlora. Një gamë e gjerë programesh, nga çdo zhanër, ofruar përmes kanaleve tematikë të platformës nisi të plotësojë “oreksin” e publikut për të ndjekur gjithçka donte në ekran e të gjitha këto përmes cilësisë tepër të lartë të figurës dhe zërit, info elektronike EPG, dekoder të personalizuar me menu në shqip, derimë atëherë e pamendueshme. Për herë të parë linden kanalet e fëmijëve 24 ore të dubluara ne shqip.
 
Dhjetordhjetor të vitit 2004, vetëm 5 muaj nga lindja, DigitAlb shënon një hop te ri, ai fillon edhe transmetimin e kanaleve të tij në satelit në mbarë Evropën duke qenë e vetmja platformë e re dixhitale e kontinentit të vjetër në transmetime tokësore dhe satelitore, njëkohësisht. Kështu DigitAlb nisi të përçonte Shqipërinë kudo ku punojnë e jetojnë shqiptarë.
 
Në vitet e para dhe ne vazhdimësi, Digitalb, shtonte numrin e kanaleve të platformës së tij, duke plotësuar më mirë gamën e kërkesave dhe shijeve të publikut, me më shumë kanale për fëmije, më shumë kanale film, më shumë dokumentare, dhe të gjitha në shqip, me më shumë muzikë dhe sport.
Duke shtuar vazhdimisht numrin e shërbimeve dhe nivelin e kualitetit në transmetimin e programeve, DigitALB ka qenë dhe mbetet përherë pararojë absolute e teknologjisë më të fundit digjitale dhe programacionit më të plote dhe cilësor, jo vetëm në Shqipëri por edhe më gjerë ; në rajon e Evropë.
 
Dhjetordhjetor të vitit 2007 DigitALB implementon në platformën satelitore stadin më të avancuar të transmetimeve televizive digjitale ; HDTV - High Definition Television me anë të së cilës arrihet të përcillet në masën më perfektë të mundshme, çdo detaj i figurës dhe zërit. DigitALB ishte e vetmja platformë në Evropë që hidhte në satelit 6 kanale të rinj tematikë me profile të ndryshëm që transmetojnë në këtë kualitet digjitale filma, dokumentarë, sport, spektakël e çdo gjë tjetër dhe duke u identifikuar kështu nga të gjithë si një Platformë Lider.
 
DigitALB, vazhdon të thyejë një-pas-njëshëm kufijtë duke qenë gjithnjë e më i kërkuar në treg e duke shtuar vit pas viti shërbimet dhe numrin e abonentëve.
 
Më 3 Nëntornëntor të 2008-ës, DigitAlb nis në transmetim tokësor & satelitor shërbimin televiziv PAY-PER-VIEW, nëpërmjet kanalit të posaçëm DigiGold ku ofrohen përmes pagesës së dedikuar për çdo event, filmat më të fundit dhe programe të zhanreve të tjera. Pjesë e paketës PPV të DigitAlb janë edhe 2 kanalet sezonalë Big Brother të cilët transmetojnë LIVE 24 orë në 24 gjithçka që ndodh mes banorëve.
 
DigitAlb futi një frymë krejt të re në ekranet shqiptare, duke sanksionuar imazhe dhe zë zyrtar, duke promovuar në një formë krejtësisht të veçantë e origjinale, çka e bëjnë të jetë gjithnjë e më atraktiv për publikun.
Përkujdesje tejet e veçantë në organizimin e programit të çdonjërit nga kanalet që redaktohen nga Departamenti i Programacionit të Platformës.
 
Organizimi i kanaleve bëhet sipas tematikës së programeve që ata transmetojnë.
 
Kështu, DigitAlb ka krijuar 3 kanale që u dedikohen tërësisht fëmijëve dhe adoleshentëve, të cilët përbëjnë edhe një nga pjesët më të vyera të platformës e ku është investuar së tepërmi vit pas viti. Prodhimet origjinale për Bang Bang, Çufo e Junior, me karakter didaktik dhe argëtues e bënë DigitAlb të jetë “ABC”-ja e gjithë fëmijëve shqiptarë të cilët jetojnë jashtë atdheut.
37.617

edits