Dallime mes rishikimeve të "Fondacioni Wikimedia"

përmirësime teknike, zëvendësova: Qershor → qershor duke përdorur AWB
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
(Shtova informacion përkthyer nga versioni anglisht)
(përmirësime teknike, zëvendësova: Qershor → qershor duke përdorur AWB)
 
=== Organizata ===
Organizata drejtuese e projekteve të ndryshme është [[Wikimedia|Wikimedia Foundation]], një fondacion i krijuar në përputhje me ligjin e [[Florida]]s, [[Shtetet e Bashkuara të Amerikës|SHBA]], regjistruar në këtë shtet më [[20 Qershorqershor]] [[2003]] nga nismëtari i Wikipedias, zoti [[Jimmy Wales|Jimbo Wales]]. Emri Wikimedia u vendos nga autori amerikan dhe drejtuesi i [[Disinfopedia]] zoti [[Sheldon Rampton]]
 
=== Projekte të Wikimedia Foundation ===
==Bashkëpuntorët==
Lëvizja e bashkëpunëtorëve të Wikimedias janë të pavarura, por të njohur zyrtarisht, grupe njerëzish që synojnë të punojnë së bashku për të mbështetur dhe për të kontribuar në lëvizjen e Wikimedias. Bordi i ''Wikimedia Foundation Trustees'' ka miratuar tri modele aktive për bashkëpunëtorët e lëvizjes: Kapitujt, Organizatat tematike, dhe grupet e përdoruesve. Bashkëpunëtorët e lëvizjes kanë për qëllim të organizojnë dhe të angazhohen në aktivitete për të mbështetur dhe për të kontribuar në lëvizjen e Wikimedia, të tilla si konferenca rajonale, në terren, edit-një-thons, hackathons, marrëdhënie publike, mbrojtja e politikave publike, angazhime Glam, dhe [[Wikimania]].<ref name="meta-wma">{{Cite web | title = Wikimedia movement affiliates | publisher = Wikimedia Foundation | author=Various | work = meta.wikimedia.org | accessdate = 2015-10-27 |url=https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_movement_affiliates }}</ref><ref name="meta-wma-faq">{{Cite web | title = Wikimedia movement affiliates/Frequently asked questions | publisher = Wikimedia Foundation | author=Various | work = meta.wikimedia.org | accessdate = 2015-10-27 |url=https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_movement_affiliates/Frequently_asked_questions }}</ref><ref name="meta-wma-models">{{Cite web | title = Wikimedia movement affiliates/Models - Meta | author = Various | publisher = Wikimedia Foundation | work = meta.wikimedia.org | accessdate = 2015-10-27 |url=https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_movement_affiliates/Models }}</ref>
Njohja e një kapitulli apo organizate tematik miratohet nga bordi i fondacionit. Që nga 27 tetori 2015, Wikimedia ka 47 grupe përdoruesish të njohur. <ref name="MetaWUG">{{cite web|url=http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_user_groups|title=Wikimedia user groups|author=Various|publisher=Wikimedia Foundation|accessdate=2015-10-27}}</ref>
== Lidhje të jashtme ==
* http://wikimediafoundation.org - Faqja e internetit e Wikimedia Foundation
==Referenca==
{{reflist}}
{{Wikimedia}}
 
[[Kategoria:Organizata]]
[[Kategoria:Wikimedia]]
{{Wikimedia}}
37.617

edits