Dallime mes rishikimeve të "Lista e shteteve"

No change in size ,  4 vjet më parë
përmirësime teknike, zëvendësova: Janar → janar (2), Shkurt → shkurt, Prill → prill (5), Maj → maj (7), Korrik → korrik (2), Gusht → gusht, Shtator → shtator (64), Tetor → tetor (40), Nëntor → duke përdorur AWB
v (clean up, përmirësime tipografike: Islamike → Islame (4) duke përdorur AWB)
(përmirësime teknike, zëvendësova: Janar → janar (2), Shkurt → shkurt, Prill → prill (5), Maj → maj (7), Korrik → korrik (2), Gusht → gusht, Shtator → shtator (64), Tetor → tetor (40), Nëntor → duke përdorur AWB)
<!--
== A ==
* [[Afganistani]] [[19 Nëntornëntor]] [[1946]]
* [[Republika Jugafrikane|Afrika e Jugut]] [[7 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Republika e Afrikës Qendrore]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Algjeria]] [[8 Tetortetor]] [[1962]]
* [[Andora]] [[28 Korrikkorrik]] [[1993]]
* [[Angola]] [[1 Dhjetordhjetor]] [[1976]]
* [[Antigua dhe Barbuda]] [[11 Nëntornëntor]] [[1981]]
* [[Arabia Saudite]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Argjentina]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Armenia]] [[2 Mars]] [[1992]]
* [[Australia]] [[1 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Austria]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Azerbajxhani]] [[2 Mars]] [[1992]]
== B ==
* [[Bahama]] [[18 Shtatorshtator]] [[1973]]
* [[Bahraini]] [[21 Shtatorshtator]] [[1971]]
* [[Bangladeshi]] [[17 Shtatorshtator]] [[1974]]
* [[Barbadosi]] [[9 Dhjetordhjetor]] [[1966]]
* [[Belgjika]] [[27 Dhjetordhjetor]] [[1945]]
* [[Beliza]] [[25 Shtatorshtator]] [[1981]]
* [[Benini]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Birmania]] [[19 Prillprill]] [[1948]]
* [[Bjellorusia]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Bolivia]] [[14 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Bosnja dhe Hercegovina]] [[22 Majmaj]] [[1992]]
* [[Bocvana|Botsuana]] [[17 Tetortetor]] [[1966]]
* [[Brazili]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Britania e Madhe]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Brunei]] [[21 Shtatorshtator]] [[1984]]
* [[Bullgaria]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Burkina Faso]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Burundi]] [[18 Shtatorshtator]] [[1962]]
* [[Butani]] [[21 Shtatorshtator]] [[1971]]
== Ç ==
* [[Çadi]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Republika Çeke]] [[19 Janarjanar]] [[1993]]
{{TOC}}
== D ==
* [[Danimarka]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Domenika]] [[18 Dhjetordhjetor]] [[1978]]
== E ==
* [[Egjipti]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Ekuadori]] [[21 Dhjetordhjetor]] [[1945]]
* [[Emiratet e Bashkuara Arabe]] [[9 Dhjetordhjetor]] [[1971]]
* [[Eritrea]] [[28 Majmaj]] [[1993]]
* [[Estonia]] [[17 Shtatorshtator]] [[1991]]
* [[Etiopia]] [[13 Nëntornëntor]] [[1945]]
== F ==
* [[Federata Mikroneziane]] [[17 Shtatorshtator]] [[1991]]
* [[Filipinet]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Finlanda]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Franca]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
{{TOC}}
== G ==
* [[Gaboni]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Gambia]] [[21 Shtatorshtator]] [[1965]]
* [[Gana]] [[8 Mars]] [[1957]]
* [[Grenada]] [[17 Shtatorshtator]] [[1974]]
* [[Greqia]] [[25 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Guatemala]] [[21 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Guiana]] [[20 Shtatorshtator]] [[1966]]
* [[Guineja]] [[12 Dhjetordhjetor]] [[1958]]
* [[Guineja Bizare]] [[17 Shtatorshtator]] [[1974]]
* [[Guineja Ekuatoriale]] [[12 Nëntornëntor]] [[1968]]
== Gj ==
* [[Gjeorgjia]] [[31 Korrikkorrik]] [[1992]]
* [[Gjermania]] [[3 Tetortetor]] [[1990]]
== H ==
* [[Haiti]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Holanda]] [[10 Dhjetordhjetor]] [[1945]]
* [[Hondurasi]] [[17 Dhjetordhjetor]] [[1945]]
* [[Hungaria]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
{{TOC}}
== I ==
* [[India]] [[30 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Indonezia]] [[28 Shtatorshtator]] [[1950]]
* [[Iraku]] [[21 Dhjetordhjetor]] [[1945]]
* [[Irani]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Irlanda]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë]] [[8 Prillprill]] [[1993]]
* [[Ishujt e Fildisht]] [[13 Tetortetor]] [[1970]]
* [[Ishujt Marshall]] [[17 Shtatorshtator]] [[1991]]
* [[Ishujt Solomon]] [[19 Shtatorshtator]] [[1978]]
* [[Islanda]] [[19 Nëntornëntor]] [[1946]]
* [[Italia]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Izraeli]] [[11 Majmaj]] [[1949]]
 
== J ==
* [[Japonia]] [[18 Dhjetordhjetor]] [[1956]]
* [[Jemeni]] [[30 Shtatorshtator]] [[1947]]
* [[Jordania]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
== K ==
* [[Kamboxhia]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Kameruni]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Kanadaja]] [[9 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Katari]] [[21 Shtatorshtator]] [[1971]]
* [[Kazakistani]] [[2 Mars]] [[1992]]
* [[Kenia]] [[16 Dhjetordhjetor]] [[1963]]
* [[Kepi i Gjelbër]] [[16 Shtatorshtator]] [[1975]]
* [[Kili]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Kina]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Kirgitstani]] [[2 Mars]] [[1992]]
* [[Kiribati]] [[14 Shtatorshtator]] [[1999]]
* [[Kolumbia]] [[5 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Komoros]] [[12 Nëntornëntor]] [[1975]]
* [[Korea Jugore]] [[17 Shtatorshtator]] [[1991]]
* [[Korea Veriore]] [[17 Shtatorshtator]] [[1991]]
* [[Kosova]] [[17 Shkurtshkurt]] [[2008]]
* [[Kosta Rika]] [[2 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Kote d'Ivoire]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Kroacia]] [[22 Majmaj]] [[1992]]
* [[Kuba]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Kuvaiti]] [[14 Majmaj]] [[1963]]
{{TOC}}
 
== L ==
* [[Laosi]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Lesoto]] [[17 Tetortetor]] [[1966]]
* [[Letonia]] [[17 Shtatorshtator]] [[1991]]
* [[Libani]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Liberia]] [[2 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Libia]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Lihtenshtajni]] [[18 Shtatorshtator]] [[1990]]
* [[Lituania]] [[17 Shtatorshtator]] [[1991]]
* [[Luksemburgu]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
== M ==
* [[Madagaskar]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Malajzia]] [[17 Shtatorshtator]] [[1957]]
* [[Maldivet]] [[21 Shtatorshtator]] [[1965]]
* [[Malevia]] [[1 Dhjetordhjetor]] [[1964]]
* [[Mali]] [[28 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Malta]] [[1 Dhjetordhjetor]] [[1964]]
* [[Maroku]] [[12 Nëntornëntor]] [[1956]]
* [[Mauritania]] [[27 Tetortetor]] [[1961]]
* [[Mauritius]] [[24 Prillprill]] [[1968]]
* [[Meksika]] [[7 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Moldavia]] [[2 Mars]] [[1992]]
* [[Monako]] [[28 Majmaj]] [[1993]]
* [[Mongolia]] [[27 Tetortetor]] [[1961]]
* [[Mozambiku]] [[16 Shtatorshtator]] [[1975]]
{{TOC}}
 
== N ==
* [[Namibia]] [[23 Prillprill]] [[1990]]
* [[Nauru]] [[14 Shtatorshtator]] [[1999]]
* [[Nepali]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Nigeri]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Nigeria]] [[7 Tetortetor]] [[1960]]
* [[Nikaragua]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Norvegjia]] [[27 Nëntornëntor]] [[1945]]
== O ==
* [[Omani]] [[7 Tetortetor]] [[1971]]
== P ==
* [[Pakistani]] [[30 Shtatorshtator]] [[1947]]
* [[Palau]] [[15 Dhjetordhjetor]] [[1994]]
* [[Panama]] [[13 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Papua Guinea e Re]] [[10 Tetortetor]] [[1975]]
* [[Paraguai]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Peru]] [[31 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Polonia]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Portugalia]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
== Q ==
* [[Qipro]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
{{TOC}}
 
== R ==
* [[Republika Demokratike e Kongos]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Republika Domenikane]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Republika e Kongos]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Ruanda]] [[18 Shtatorshtator]] [[1962]]
* [[Rumania]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Rusia]] [[24 Dhjetordhjetor]] [[1991]]
== S ==
* [[Saint Kits dhe Nevis]] [[23 Shtatorshtator]] [[1983]]
* [[Salvadori]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Samoa]] [[15 Dhjetordhjetor]] [[1976]]
* [[San Marino]] [[2 Mars]] [[1992]]
* [[Santa Lucia]] [[18 Shtatorshtator]] [[1979]]
* [[Sao Tome dhe Principe]] [[16 Shtatorshtator]] [[1975]]
* [[Sejshelles]] [[21 Shtatorshtator]] [[1976]]
* [[Senegali]] [[28 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Serbia dhe Mali i Zi]] [[1 Nëntornëntor]] [[2000]]
* [[Siera Leone]] [[27 Shtatorshtator]] [[1961]]
* [[Singapori]] [[21 Shtatorshtator]] [[1965]]
* [[Siria]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Sllovakia]] [[19 Janarjanar]] [[1993]]
* [[Sllovenia]] [[22 Majmaj]] [[1992]]
* [[Somalia]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Spanja]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Suazilandia]] [[24 Shtatorshtator]] [[1968]]
* [[Sudani]] [[12 Nëntornëntor]] [[1956]]
* [[Suedia]] [[19 Nëntornëntor]] [[1946]]
* [[Surinami]] [[4 Dhjetordhjetor]] [[1975]]
== Sh ==
* [[Shën Vincenti i Grenadines]] [[16 Shtatorshtator]] [[1980]]
* [[Shiri Lanka]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Shqipëria]] [[14 Dhjetordhjetor]] [[1955]]
* [[Shtetet e Bashkuara të Amerikës]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
{{TOC}}
== T ==
* [[Tailanda]] [[16 Dhjetordhjetor]] [[1946]]
* [[Tanzania]] [[26 Prillprill]] [[1964]]
* [[Taxhikistani]] [[2 Mars]] [[1992]]
* [[Timori Lindor]] [[27 Shtatorshtator]] [[2002]]
* [[Togo]] [[20 Shtatorshtator]] [[1960]]
* [[Tonga]] [[14 Shtatorshtator]] [[1999]]
* [[Trinidad dhe Tobago]] [[18 Shtatorshtator]] [[1962]]
* [[Tunizi]] [[12 Nëntornëntor]] [[1956]]
* [[Turkmenistani]] [[2 Mars]] [[1992]]
* [[Turqia]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Tuvalu]] [[5 Shtatorshtator]] [[2000]]
 
== U ==
* [[Uganda]] [[25 Tetortetor]] [[1962]]
* [[Ukraina]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Uruguai]] [[18 Dhjetordhjetor]] [[1945]]
* [[Uzbekistani]] [[2 Mars]] [[1992]]
== V ==
* [[Vanuatu]] [[15 Shtatorshtator]] [[1981]]
* [[Venezuela]] [[15 Nëntornëntor]] [[1945]]
* [[Vietnami]] [[20 Shtatorshtator]] [[1977]]
== Xh ==
* [[Xhamajka]] [[18 Shtatorshtator]] [[1962]]
* [[Xhibuti]] [[20 Shtatorshtator]] [[1977]]
== Z ==
* [[Zambia]] [[1 Dhjetordhjetor]] [[1964]]
* [[Zelanda e Re]] [[24 Tetortetor]] [[1945]]
* [[Zimbabveja]] [[25 Gushtgusht]] [[1980]]
* [[Zvicra]] [[10 Shtatorshtator]] [[2002]]
-->
 
37.617

edits