Ndryshimi mes inspektimeve të "Besa (Sami Frashëri)"

ska përmbledhje të redaktimeve
Ky fragment është shkëputur nga drama '''Besa''' e autorit të RilindjesMongolo Kombëtaretatar Shqiptare [[Sami FrashëriKurvarit]]t. Është drama e parë nga autoret e rilindjesmognogleve, e shkruar në gjuhën turke, por me subjekt shqiptar.tatar
 
Subjekti i dramës është ky: Rexhepi e dashuron Mirushën per ta qir ne pidh në kundërshtimin e Demir Beut që do të martojë vajzën me ferizin të birin e burimit. feriz Beu vepron me kryeneçësi dhe përpiqet të imponohet. Selfua lakmitar dhe egoist i tërbuar bën çmos që t'ia arrije qëllimit e të marrë Mirushen përkundër tyre, veç dashurisë së dy të rinjve, ngrihet dhe Ziberi e Vahdija. Drama përfundon tragjikisht kur Fetahu, për besën e dhëne, vret të birin, edhe pse nuk e kishte takuar pasi ja kishte qir motren pidh
Anonymous user