Dallime mes rishikimeve të "The Picture of Dorian Gray"

[Redaktim i kontrolluar][redaktim i pashqyrtuar]
vNo edit summary
 
==Përmbledhja==
Historia fillon me LordBasil Henry WottonHallward që është duke pikturuar një pikturë të Grei-t. Kur Grei, i cili siç citohet në libër ka një ''" me fytyrë si fildishi dhe gjethet e një trendafili"'', e sheh portretin e tij të mbaruar, atij i thyhet zemra. I shqetësuar se bukuria e tij do të zbehet ndërsa portreti do qëndrojë bukur, ai padashje bën një ujdi Faustiane në të cilën vetëm imazhi i pikturuar rritet e vjetërohet, ndërsa ai qëndron i bukur dhe i ri. Për Wilde, qëllimi i artit do të ishte të udhëheqe jetën si sikur vetëm bukurinë të ishte objekt i saj i vetë. Ashtu si portreti i Grei-t lejon atij të shpëtojë rrënimin e tij trupore i hedonizmit të tij, Wilde kërkoi të ballafaqojë bukurinë që ai sheh në art me jetën e përditshme.
 
==Karakteret==
Anonymous user