Dallime mes rishikimeve të "The Picture of Dorian Gray"

[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
* '''Dorian Grei''' -- personazhi kryesor i librit, një i ri i pashëm narcisiste i magjepsur nga hedonizmit i Lord Henry. Ai kënaqet në çdo kënaqësi (morale dhe imorale), jeta e të cilit e çon përfundimisht në vdekje.
* '''Basil Hallward'''--një njeri me moral, piktori i portretit. Ai kishte rënë në dashuri me Dorian. Portreti i Dorian Greit është kryevepër e Vasilit.
* '''Lord Henry "Harry" Wotton Xhido''' --një aristokrat arrogant dhe një dekadent deshtak që përqafon një filozofi të vetë-toleruese hedonizmit.
* '''Sibyl Vane'''--një aktore e talentuar dhe këngëtare, ajo është një vajzë e varfër, e bukur me të cilët Dorian bie në dashuri. Ajo vret veten kur mer vesh që Doriani nuk e dashuronte më.
* '''James Vane'''-- Vëllai i Sibyl, një marinar i cili largohet për në Australi. Ai është shumë mbrojtës ndaj së motrës, veçanërisht pasi nëna e tyre kujdeset vetëm për parat e Dorian.
Anonymous user