Ndryshimi mes inspektimeve të "Meka"

34 bytes added ,  3 vjet më parë
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular
 
== Islami ==
Islami (ar.: إسلام islām nënshtrim ndaj Zotit; الإسلام al-islām Islami) është me përafërsisht 1,2 miliardë pjesëtar religjioni i dytë në botë pas krishterimit (2,02 miliard). Besimtarë e tij emërohen mysliman.
 
Islami është fe monoteiste, që definohet në bazë të Kuranitkuranit, i cili për myslimanët është fjala e pakorrigjueshme e Zotit. Burimi i dytë për myslimanët janë fjalët e Profetit"profetit" Muhammed dhe praktika e tij ([[Synneti]]).
 
Islami pretendon të jetë praktikë jetësore e njeriut dhe metodologji e të menduarit të tij. Islami është fe e cila përfshin në përgjithësi çdo çështje jetësore. Me termin "Islam" nënkuptojmë-nënshtrim, dorëzim, ndërsa me termin "mysliman" nënkuptojmë atë që i është nënshtruar (dorëzuar) urdhrave të Allahut"Zotit" apo siç thojn arabet "Allah" dhe njëkohësisht zbaton ligjet e Tij"tij".
 
== Shih edhe ==
Anonymous user