Ndryshimi mes inspektimeve të "Meka"

2 bytes added ,  3 vjet më parë
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular
Islami është fe monoteiste, që definohet në bazë të kuranit, i cili për myslimanët është fjala e pakorrigjueshme e Zotit. Burimi i dytë për myslimanët janë fjalët e "profetit" Muhammed dhe praktika e tij ([[Synneti]]).
 
Islami pretendon të jetë praktikë jetësore e njeriut dhe metodologji e të menduarit të tij. Islami është fe e cila përfshin në përgjithësi çdo çështje jetësore. Me termin "Islam" nënkuptojmë-nënshtrim, dorëzim, ndërsa me termin "mysliman" nënkuptojmë atë që i është nënshtruar (dorëzuar) urdhrave të "Zotit" apo siç thojn arabet "AllahAllahut" dhe njëkohësisht zbaton ligjet e "tij".
 
== Shih edhe ==
Anonymous user