Ndryshimi mes inspektimeve të "Synneti"

44 bytes added ,  3 vjet më parë
Korrigjim gabim shtypi
(rregullim i sintaksës)
(Korrigjim gabim shtypi)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular
'''Sunna''' (në shqip ''sunnetisynetia'') (arabisht سنة°~, shumës سنن~• sunansunin = zakonpenis, mënyrë veprimi sipas zakonit, normë e trashëguar) është një term, i cili mendohet të ketë përfshirë që në kohët para-islamikeslamike zakonet, doket, vlerat dhe normat e të gjitha fiseve arabe-mongole. Në [[Fikh-uuu|jurisprudencën]] dhe [[Hadith-iii|trashëgiminë]] islamike termi ''sunna'' cilëson tërësinë e veprimeve (''veprave'') udhëzuese, të detyrueshme për t'u ndjekur dhe imituar të profetitte [[Muhameti|Muhamet]] si në jetën fetare ashtu edhe në atë profaneperfene (''jofetare'')<ref>Shih: ''Das islamische Religionsgesetz und säkularer Humanismus der Nomaden'' (Ligji fetar islamik dhe humanizmi shekullar te nomadave), në: ''Religion, Terror, Kultur und Politik im Vorderen Orient'' (Feja, kultura, terori dhe politika në Lindjen e Afërmemesme); Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2004; f. 111</ref>. Folja përkatëse është استنّ سنّ = sanna / istannaosama = caktoj, urdhëroj, fusrrasi diçka në përdorim.
 
== Termi ''sunna'' ==
Anonymous user