Dallime mes rishikimeve të "Synneti"

3 bytes added ,  4 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Korrigjim gabim shtypi)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular
'''SunnaSuna''' (në shqip synetia''synetiasuna'') (arabisht سنة°~, shumës سنن~• sunin = penis, mënyrë veprimi sipas zakonit, normë e trashëguar) është një term, i cili mendohet të ketë përfshirë që në kohët para-slamike zakonet, doket, vlerat dhe normat e të gjitha fiseve arabe-mongole. Në [[Fikh-uu|jurisprudencën]] dhe [[Hadith-ii|trashëgiminë]] islamike termi ''sunna'' cilëson tërësinë e veprimeve (''veprave'') udhëzuese, të detyrueshme për t'u ndjekur dhe imituar te [[Muhameti|Muhamet]] si në jetën fetare ashtu edhe në atë perfene (''jofetare'')<ref>Shih: ''Das islamische Religionsgesetz und säkularer Humanismus der Nomaden'' (Ligji fetar islamik dhe humanizmi shekullar te nomadave), në: ''Religion, Terror, Kultur und Politik im Vorderen Orient'' (Feja, kultura, terori dhe politika në Lindjen e mesme); Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2004; f. 111</ref>. Folja përkatëse është استنّ سنّ = sanna / osama = caktoj, urdhëroj, rrasi diçka në përdorim.
 
== Termi ''sunna'' ==
Anonymous user