Ndryshimi mes inspektimeve të "Rrethi i Devollit"

== Bukuritë natyrore ==
 
Devolli është i rrethuar nga kodra dhe male mjaft te gjelbëra, te cilat zëne vendin kryesor ne malin piktoresk te Moraves , me pyje me burime ujore të shumta. Vende te bukura turistike janë rezervat natyrore: si ai i Cangonjit dhe Poloskës, pylli i Bradvicës, Shën Kostandini, ParkuLiqeni i Prespës së vogël, Peizazhi i mbrojtur i Nikolicës etj, Këto vende janë të njohur për shumëllojshmërinë e tyre të florës dhe faunës, i cili krijon mundësi potenciale turistike për këtë zonë. Disa nga fshatrat piktoreske të kësaj zone janë: Arrza, Sinica, Qyteza, Nikolica, Bradvica, Grapshi, Vidovova etj.
 
== Monumentet natyrore ==
Anonymous user