Dallime mes rishikimeve të "Bushatllinjtë"

v
U kthye versioni 1736383 i bërë nga 2A02:8109:14C0:B0F0:B19D:CD7A:90AD:34FE (diskutimet)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (U kthye versioni 1736383 i bërë nga 2A02:8109:14C0:B0F0:B19D:CD7A:90AD:34FE (diskutimet))
[[File:Flag of Mahmut pasha Bushatli - 1796.png|thumb|Stema e Mahmut Pashe Bushatlliut]]
alles lügen
 
===Familja [[Bushati|Bushat]] ===
Kane qenë një familje feudalësh në Shkodër. Emri lidhet me fshatin [[Bushati|Bushat]]. Prej luftës 20-vjeçare ndërmjet dy rivalëve të mëdhenj të [[Shkodra|Shkodrës]] (Begollajve dhe Çaushollajve), përfitoi Mehmet Bej Bushtalliu. Kështu nisi jetën Pashallëku i Shkodrës nen sundimin e Bushatllinjve, me themelues Mehmet Bushtalliun. Ai shuajti konfliktet dhe vuri qetësi në pashallëk. Përfitoi nga [[Lufta e Iº Ruso-Turke]] (1768-1774) dhe ushtroi autoritet mbi Shqipërinë Lindore (përfshi Kosovën Qendrore e deri në [[Ohri|Ohër]]).