Ndryshimi mes inspektimeve të "Drini i Zi"

59 bytes added ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
{{coord|42.530|N|20.3341|E|source:wikidata|display=title}}
[[Skeda:Drini i Zi - Burimi.jpg|thumb|Drini Zi: burimi nga Liqeni i Ohrit]]
'''Drini i Zi''' buron nga Liqeni i Ohrit, nga një lartësi mbidetare prej 695 m, ndërsa del nga territori i Maqedonisë në afërsi të qytetit të Dibrës në lartësi mbidetare 476 m. Gjatësia e përgjithshme e lumit është 149 km., dhe brenda Maqedonisë lumi është i gjatë 56 km. Urat e shumta që lidhin dy brigjet e Drinit të Zi i japin Strugës epitetin "Qyteti i Urave". Lumi rrjedh në veri në drejtim të qytetit të [[Dibra|Dibrës]] në një zonë malore, ku pastaj e shënon një pjesë të kufirit të [[Republika e Maqedonisë]] - [[Shqipëria|Shqipëri]], për të kaluar pastaj në territorin e Shqipërisë. Në pjesën e Maqedonisë rrjedha e lumit është e ndërprerë nga dy liqene artificiale, të cilat shërbejnë për përfitimin e rrymës elektrike.