Ndryshimi mes inspektimeve të "Mesxhidi Aksa"

41 bytes added ,  3 vjet më parë
v
 
== Rëndësia fetare në Islam ==
Në Islam, termi "Xhamia el-Aksa" i referohet Faltorës së Shenjtë. Xhamia besohet sëal-Aksa është kibla e parë e muslimanëve vendi i dytëtretë për nga vlera për namaz i ndërtuar pas [[Xhamia e Shenjtë|Xhamisë së Shenjtë]] në [[Meka|Mekë]]. Dijetarët Islamik tradicionalisht e indentifikojnë xhaminë si vendin që referohet në [[Israja dhe Miraxhi|suren el-Isra]].
 
=== Isra and Miraxhi ===
Anonymous user