Dallime mes rishikimeve të "Njësia administrative Rrashbull"

[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
v (Shtova koordinatat)
<!-- == Kultura == --!>
<!-- == Lidhje të jashtme == !-->
 
Komuna e Rrashbullit eshte nje nga komunat me te vjetra ne vendin tone qe prej themelimit te shtetit shqiptar, por formen e vertete institucionale e mori vetem pas vitit 1991 vit i cili edhe perkon me nderrimin e sistemit duke kaluar nga ai totalitarist ne ate demokratik,
 
komuna e Rashbullit gjate viteve te fundit ka pesuar nje ndryshim drastik qofte kjo nga pikpmaja e zhvillimit te ekonomise qofte nga pikpamja demografike.Gjate viteve te fundit perkatesisht 1999-2012 ne kete komune jane zhvendosur duke krijuar vendbanim te perhershem qytetare nga qytete te ndryshme ,vecanerisht Librazhdi dhe Bulzqiza ,kjo sepse keto qytetare e kane pare komunen tone si nje mundesi te larte per zhvillimin ekonomik por edhe kulturor.
Ne komunen e Rrashbullit vlen te permenden disa familie te rendesishme si ajo e Popoceve ,Ganajve ,Shaljaneve ,Demaliajve ,Berisheve etj,te cilat jane familiet me te hershme ne kete komune .
 
Komuna e rrashbullit eshte nje komune me tradita te hershme qe vazhdojne te rezistojne edhe me sot duke i bere balle ndryshimeve te kulturave qe ka pasuar vendi yne si rezultat e pershtatjes se shoqerise shqiptare me ate te vendeve te tjera te bashkimit europian.
 
komuna e rrashbullit per shkak te pozicionit te saja gjeografik zhvillimin ekonomik te saja e ka bazuar ne dy hallka kryesore
1- Blegtoria
2- Bujqesia.
komuna jone shquhet per prodhimin e Rakise se rushit ,dhe veres ,per kete mjafton te permendet Z.Ramadan Popoci i cili njihet si nje nga prodhuesit e Rakise ne kete Zone.
Megjithate gjatate viteve te fundit eshte pare nje tendence per te zhvilluar ekonomine permes hapjes se bizneseve te vogla ne funkison te rritjes se te ardhurave familiare por edhe te komunitetit per shkak te punesimeve.
Ne komunen tone vlen te permendet fakti se nje zhvillim te madh ka mare edhe pasja e aktiviteteve esktrakulturore dhe kulturore ,nje rol te rendesishem ka luajtur z.Idriz Gashi ,i cili ne vitet 2000 krijoi ekipin e pare te futbollit per mosha ,duke e perfaqesuar kete komune denjesisht ne vende te tjera te ballkanit si ,Kosova ,Maqedonia ,Serbia ,Mali i zi dhe ne kete vend behet shume sex
 
== Shiko edhe ==