Ndryshimi mes inspektimeve të "Minareja"

2 bytes removed ,  2 vjet më parë
v
 
== Etimologjia ==
Fjala “minare” rrjedh nga arabishtja “al-manarah”, dhe ka kuptimin e kullës që ka një dritë, d.m.th. far ndriçues. Karakteristikë e kullës së xhamisë, është se ka një tarracë afër majës nga ku myezini i fton besimtarët në falje dhe që quhet “al-ma’zanah” ; d.m.th. vendi nga ku thirret ezani (thirrja për falje) prej myezinit.
 
== Historia e minareve ==
Anonymous user