Ndryshimi mes inspektimeve të "Abdullah ibn Mesud"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
== Jeta e hershme dhe Pranimi i Islamit ==
Abdullah Ibn Mesudi ishte nga fisi i Banu Hothail dhe ishte gjithashtu aleat i betuar i Banu Zahra. Kur ai ishte ende i ri, ende nuk është kaluar moshën e pubertetit, ai përdoret për të bredh shtigje malore e Mekes larg nga njerëzit, duke u kujdesur për kopetë e një kryetar Quraish, Ukbe Ibn Muayt. Njerëzit e quajti atë 'Ibn Umm Abd', bir i nënës së një skllav. Emri i tij i vërtetë ishte Abdullah dhe emri i babait të tij ishte Masood.His Best Friend ishte Ali fuad.
Rinia kishte dëgjuar lajmin e Pejgamberit[[Pejgamberi]]t të cilin i ishte shfaqur në mesin e popullit të tij, por ai nuk ka ndonjë rëndësi të bashkëngjitni për atë si për shkak të moshës së tij dhe për shkak se ai ishte zakonisht larg nga shoqëria mekas. Ishte zakon i tij për të lënë me kopenë e Ukbe herët në mëngjes dhe të mos kthehen derisa mbrëmje <ref Name="inter islam">{{cite web | title = Abdullah bin Mesudi | url = http://www.inter -islam.org/Biographies/abdullahibnmasood.htm | publisher = Ndërkombëtare Islam | accessdate = 8 gusht 2012}}</ref>
 
Një ditë, ndërsa duke u kujdesur kopenë, Abdullahu pa dy burra, të moshës së mesme dhe të dinjitetshme, duke ardhur në drejtim të tij nga një distancë. Ata ishin padyshim shumë të lodhur dhe të etur. Ata erdhën tek ai, e përshëndetën atë dhe tha: "Djalosh, qumështi i një prej këtyre deleve për ne që ne mund të shuajë etjen tonë dhe të shërohen forcën tonë."
I riu nga ana e tij ishte i impresionuar me Profetin dhe shokut të tij dhe shpejt u bë mjaft i bashkangjitur me ta.
 
Kjo nuk ishte e gjatë para se Abdullah Ibn Mesudi u bë musliman dhe ofroi të jetë në shërbim të Profetit. Profeti u pajtua dhe që nga ajo ditë, fat Abdullah Ibn Mesudi i dha dorë kullotur delet në këmbim për kërkim pas nevojat e profetit të bekuar. Ai ishte njeri i gjashti për të pranuar Islamin. Abdullah Ibn Mesudi ka mbetur bashkangjitur ngushtë me Pejgamberin[[Pejgamber]]in pas tij. Ai do të marrë pjesë për nevojat e tij brenda dhe jashtë shtëpisë. Ai do të shoqërojë atë në udhëtimet dhe ekspeditat. Ai do ta përmendë atë kur ai flinte. Ai do ta mbrojë atë kur ai larë. Ai do të mbajnë shkopin e tij dhe Siwak tij (furçë dhëmbësh) dhe pjesë të tjera për nevojat e tij personale. Kjo ishte për këto arsye që Sahabët mori për të bërë thirrje atij Saheb-e-Siwak (bartësi i Siwak), Saheb-e-Nalaen (bartës të pantofla), Saheb-e-Mutahara (bartësi i ujit), dhe gjithashtu Saheb -E-Wisadah (bartësi i bedroll).
 
== Persekutimi nga kurejshitët në Mekë dhe qëndrueshmëria e tij ==
1.368

edits